Τόσα χρήματα χρειάζεστε για να νιώσετε ικανοποιημένοι από τη ζωή -Και είναι πολλά [εικόνα] - iefimerida.gr

Τόσα χρήματα χρειάζεστε για να νιώσετε ικανοποιημένοι από τη ζωή -Και είναι πολλά [εικόνα]

Φωτογραφία: Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι γνωστό πως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία και απλά κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Αφού κατανοούμε αυτό, πλέον, είμαστε σε θέση να μάθουμε ποιες είναι οι ιδανικές απολαβές, τον χρόνο, οι οποίες μπορούν να φέρουν το αίσθημα πληρότητας και άνεσης.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Human Behaviour, η οποία ανέλυσε έρευνες σε περίπου 2 εκατ. ανθρώπους, 164 χωρών, ο άνθρωπος χρειάζεται να έχει εισόδημα από 65.000 δολάρια μέχρι 95.000 δολάρια, τον χρόνο για να αισθάνεται ικανοποίηση από τη ζωή. Δηλαδή, ακόμη και με το κατώτατο όριο πρέπει να έχουμε εισόδημα κάτι λιγότερο από 5.500 δολάρια, τον μήνα. Ω ναι, είναι πολλά, πάρα πολλά!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως εισόδημα άνω των 95.000 δολαρίων προκαλεί «περιορισμό της συναισθηματικής ευεξίας και ικανοποίησης από τη ζωή. Ισως επειδή ο πλούτος μπορεί να οδηγήσει σε κακές για την υγεία κοινωνικές συγκρίσεις και ανεκπλήρωτες υλικές αναζητήσεις».

via GIPHY

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρήματα ευτυχία ετήσιο εισόδημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ