Κακουργηματικές κατηγορίες για τους 7 από τους 11 ακροδεξιούς που συνελήφθησαν - iefimerida.gr

Κακουργηματικές κατηγορίες για τους 7 από τους 11 ακροδεξιούς που συνελήφθησαν

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες είναι οι 7 από τους 11 συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ σε βάρος των υπολοίπων τεσσάρων ασκήθηκαν διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν να έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους.

Βασικό αδίκημα, αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εάν και σύμφωνα με νομικές πηγές ο βαθμός της ποινικής εμπλοκής των κατηγορουμένων θα εξειδικευτεί στον ανακριτή, όπου και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν.

Ο εισαγγελέας πάντως, αφού μελέτησε το διαβιβαστικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας άσκησε ποινικές διώξεις για:

- Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων
- εμπρησμό
- έκρηξη
- διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και
- oπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος Πειραιά, ο οποίος φέρεται ότι είχε καθοδηγητικό ρόλο στην οργάνωση, αρνήθηκε ότι του αποδίδεται από την αντιτρομοκρατική, υποστηρίζοντας ότι είναι όλα είναι ψευδή. Σε βάρος του 30χρονου φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες προέρχονται από συνομιλίες μετά από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες για συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες από δύο νεαρούς, οι οποίοι όμως ενώπιον του εισαγγελέα αρνήθηκαν ότι ομολόγησαν και φέρονται να ανακάλεσαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ