Σε δημοπρασία αναμνηστικά του Ράσελ Κρόου από ταινίες -Από ρωμαϊκο άρμα μέχρι ναζιστικές μπότες [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε δημοπρασία αναμνηστικά του Ράσελ Κρόου από ταινίες -Από ρωμαϊκο άρμα μέχρι ναζιστικές μπότες [εικόνες]

Ο Αυστραλός ηθοποιός Ράσελ Κρόου. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψάχνετε για ένα αντίγραφο ρωμαϊκού άρματος; Για νεοναζιστικές μπότες ή κάποια ρούχα του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού; Ο διάσημος ηθοποιός Ράσελ Κρόου έχει την απάντηση.

Σε δημοπρασία αναμνηστικά του Ράσελ Κρόου από ταινίες -Από ρωμαϊκο άρμα μέχρι ναζιστικές μπότες [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο Αυστραλός πρωταγωνιστής της ταινίας «Ο Μονομάχος» θέλει να ξεφορτωθεί δεκάδες αναμνηστικά από τη διάσημη καριέρα του, σε μια δημοπρασία που ο ίδιος αποκαλεί «δημοπρασία διαζυγίου».

Ο Κρόου ετοιμάζεται συγκεκριμένα να πουλήσει πάνω από 200 αντικείμενα σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s με τα κομμάτια να βγαίνουν στο σφυρί στις 7 Απριλίου στο Σίδνεϊ – στην επέτειο του γάμου του με την πρώην σύζυγό του και τα 54α γενέθλιά του. Η συλλογή, με τίτλο «Η Τέχνη του Διαζυγίου» είναι επίσης διαθέσιμη για προβολή πριν από τη δημοπρασία.

Σε δημοπρασία αναμνηστικά του Ράσελ Κρόου από ταινίες -Από ρωμαϊκο άρμα μέχρι ναζιστικές μπότες [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Η πώληση αντιπροσωπεύει τον διασκορπισμό μιας εξαιρετικά προσωπικής συλλογής που συγκεντρώθηκε από τον Κρόου εδώ και πολλά χρόνια, συμπεριλαμβανομένων κάποιων που μοιράστηκε με την πρώην σύζυγό του, Ντάνιελ Σπένσερ» αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

«Η συλλογή περιλαμβάνει σημαντικούς πίνακες από μερικούς από τους σημαντικότερους ιστορικούς και σύγχρονους καλλιτέχνες της Αυστραλίας, έπιπλα, κινηματογραφικά αναμνηστικά, μουσικά όργανα, ρολόγια και αθλητικά αναμνηστικά».

Σε δημοπρασία αναμνηστικά του Ράσελ Κρόου από ταινίες -Από ρωμαϊκο άρμα μέχρι ναζιστικές μπότες [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Κάποια από τα σπουδιαότερα είναι ένα «πλήρως λειτουργικό» αντίγραφο ρωμαϊκού άρματος, πανοπλία και όπλα από την ταινία «Ο Μονομάχος», ρούχα του πολεμικού ναυτικού, κοστούμια από την ταινία «Les Miserables», μια σατέν ρόμπα από την ταινία «Cinderella Man» και τις μπότες που φορούσε ως νεοναζί στην αυστραλιανή ταινία «Romper Stomper».

Σε δημοπρασία αναμνηστικά του Ράσελ Κρόου από ταινίες -Από ρωμαϊκο άρμα μέχρι ναζιστικές μπότες [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Εκτός όμως από τα αναμνηστικά από τις ταινίες, στη δημοπρασία μπορεί να βρει κανείς μια σειρά από αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, κιθάρες, πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια, κοσμήματα και αθλητικά αναμνηστικά.

Σε δημοπρασία αναμνηστικά του Ράσελ Κρόου από ταινίες -Από ρωμαϊκο άρμα μέχρι ναζιστικές μπότες [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Το πιο ακριβό κομμάτι της συλλογής είναι ένα βιολί του 1890 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Master and Commander». Η συνολική αξίας της δημοπρασίας μπορεί να φτάσει τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Sotheby’s.

Φωτογραφίες: Sotheby's

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ράσελ Κρόου αναμνηστικα δημοπρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ