Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ ασπίδα στην ExxonMobil στην ΑΟΖ -Φρένο στα τουρκικά τσαλίμια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ ασπίδα στην ExxonMobil στην ΑΟΖ -Φρένο στα τουρκικά τσαλίμια [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία επιμένει στην πολιτική των προκλήσεων και της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ και μετά την EΝΙ τα βάζει και με την ExxonMobil, ωστόσο δεν έχει φτάσει ακόμα η ενίσχυση από τις ΗΠΑ που θα βάλει φρένο στην Αγκυρα.

Ενδεικτικό είναι πως ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της ExxonMobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων και η Αγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Ωστόσο, μετά το γεωτρύπανο της ExxonMobil, στην περιοχή θα φτάσει και ισχυρή δύναμη από τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ, καθώς έχουν «κλείσει» γυμνάσια στην περιοχή σε συνεργασία με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το αεροπλανοφόρο «Iwo Jima» (LHD-7), το οποίο είναι ένα αμφίβιο πλοίο επιθέσεων κατηγορίας Wasp, έφυγε από τη Νάπολη μεταφέροντας ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και δυόμισι χιλιάδες πεζοναύτες της 26ης Μονάδας Επέμβασης. Η δύναμη αυτή εντάχθηκε στο επιχειρησιακό δυναμικό του 6ου Στόλου την 21η Φεβρουαρίου.

Μαζί με το αεροπλανοφόρο στην περιοχή θα καταφθάσει και άλλη αμερικανική ναυτική δύναμη αποτελούμενη από πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS» και τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα η δύναμη που θα βρεθεί εκεί θα διαθέτει και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».

Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ ασπίδα στην ExxonMobil στην ΑΟΖ -Φρένο στα τουρκικά τσαλίμια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ ασπίδα στην ExxonMobil στην ΑΟΖ -Φρένο στα τουρκικά τσαλίμια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ ασπίδα στην ExxonMobil στην ΑΟΖ -Φρένο στα τουρκικά τσαλίμια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ ασπίδα στην ExxonMobil στην ΑΟΖ -Φρένο στα τουρκικά τσαλίμια [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 6ος στόλος ΗΠΑ αεροπλανοφόρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ