Εχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις 74.000 οφειλέτες - iefimerida.gr

Εχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις 74.000 οφειλέτες

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες έχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις λόγω αδυναμίας εμπρόθεσμης πληρωμής των νέων οφειλών που τους βεβαιώνονται.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από έγγραφο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή για να απαντηθεί ερώτηση βουλευτή Β. Κερκέρογλου για το πόσοι πολίτες έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων από την αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.

Με βάση τα στοιχεία η ρύθμιση έχει χαθεί για 74.000 οφειλέτες ενώ είναι πολύ πιθανό η ρύθμιση να έχει χαθεί για περισσότερους και στο σύστημα του Taxis να φαίνονται ακόμη ενεργές οι εν λόγω ρυθμίσεις.

Αυτό ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο αφού από την 1η Ιανουαρίου 2018 η ρύθμιση χάνεται αν ο φορολογούμενο δεν εξοφλήσει ολοσχερώς τις νέες οφειλές πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες ή να τις υπάγει σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και πάλι πριν οι βεβαιωμένες οφειλές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

Ετσι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι καθυστερούν ακόμη και μία μέρα την πληρωμή οποιασδήποτε νέας οφειλής τους θα βγαίνουν αυτόματα εκτός της ρύθμισης.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμισμένων έως και σε 100 δόσεις οφειλών τους εφαρμόζοντας εις βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών τους στοιχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 100 δόσεις ρύθμιση οφειλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ