Κι όμως μπορείς να ξαναζωντανέψεις το ξερό ψωμί -Αυτός είναι ο τρόπος - iefimerida.gr

Κι όμως μπορείς να ξαναζωντανέψεις το ξερό ψωμί -Αυτός είναι ο τρόπος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί μπροστά στη θέα ενός ξεραμένου καρβελιού ψωμιού και πολλοί έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσατε να κάνετε για να ξαναζωντανέψει.

Το «Good Housekeeping Institute» (GHI) αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που μπορεί να επαναφέρει το ψωμί στην αρχική του μορφή μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τον Τσερ Λοχ, προϊστάμενο της σχολής μαγειρικής του « Good Housekeeping Institute», το μυστικό για την αναζωογόνησή του είναι να το βάλετε στο νερό.

Ο Τσερ αποκαλύπτει πως αν βάλετε το ψωμί κάτω από τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα ή το βυθίσετε τελείως σε ένα μπολ με νερό, αυτό θα το βοηθήσει να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. «Αυτό ενυδατώνει ξανά το ψωμί» δήλωσε.

Αφού βγάλετε τη φρατζόλα από το νερό, πρέπει στη συνέχεια να το ψήσετε στο φούρνο στους 180C για λίγα λεπτά. Μόλις τελειώσετε, το ψωμί θα είναι σχεδόν τόσο φρέσκο όσο ένα νέο καρβέλι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τσερ, το κόλπο αυτό ισχύει μόνο για μία φορά, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορείτε να το ξαναδοκιμάσετε στο ίδιο καρβέλι.

Το κόλπο επίσης, ισχύει μόνο σε ψωμί που δεν είναι κομμένο σε φέτες- αν το δοκιμάσετε σε ψωμί του τοστ, δε θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Τσερ όμως, δίνει μερικές ακόμη συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσής του που θα σας βοηθήσουν να διατηρηθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο φρέσκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο, είναι καλύτερο να το διατηρείτε στη χάρτινη συσκευασία που σας δίνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί το χαρτί θα απορροφήσει τυχόν υπερβολική υγρασία, η οποία κάνει την σκληρή κόρα να γίνεται ελαστική.

Επίσης, είναι καλύτερο να αποθηκεύετε το ψωμί σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο. Αν και διατηρώντας το ψωμί στο ψυγείο, μπορεί να εμποδιστεί η γρήγορη ανάπτυξη της μούχλας επάνω στην επιφάνειά του, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το ψωμί θα γίνει πιο σκληρό και στεγνό πιο γρήγορα στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψωμί ενυδάτωση καρβέλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ