Τελικά η Τρίτη δεν ήταν τόσο....«σούπερ» για τον Μίτ Ρόμνεϊ - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Τελικά η Τρίτη δεν ήταν τόσο....«σούπερ» για τον Μίτ Ρόμνεϊ

Η «Σούπερ Τρίτη» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έλαβε τέλος, με τον Μιτ Ρόμνεϊ να κερδίζει έξι από τις δέκα Πολιτείες των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να βγάζει από την κούρσα τους αντιπάλους του.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ απέσπασε εύκολη νίκη στην πολιτεία όπου διετέλεσε κυβερνήτης, τη Μασαχουσέτη, καθώς και στο Αϊνταχο και την Αλάσκα.

Στο Οχάιο όμως, τη σημαντικότερη πολιτεία της βραδιάς, καθώς κανένας Ρεπουμπλικάνος δεν έχει φτάσει στο Λευκό Οίκο χωρίς να έχει κερδίσει σε αυτή την πολιτεία, ο Ρόμνεϊ επικράτησε οριακά, συγκεντρώνοντας 38% έναντι 37% του Ρικ Σαντόρουμ.

Όμως απέτυχε να επιβληθεί ανάμεσα στους ψηφοφόρους της συντηρητικής βάσης και εμφανίζεται ευάλωτος απέναντι στη μεσαία τάξη και στους περισσότερο μετριοπαθείς.

«Πάντα το να επιβληθεί (ένας υποψήφιος) στους συντηρητικούς και θρησκευόμενους ψηφοφόρους είναι πρόβλημα», τόνισε ο Ντάντε Σκάλα, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ.

Από την πλευρά του, ο Ρικ Σαντόρουμ, πρώην γερουσιαστής από την Πεσνιλβάνια, κέρδισε στο Τενεσί, την Οκλαχόμα και τη Βόρεια Ντακότα. Ο Νιούτ Γκίνγκριτς ήταν ο νικητής στην Τζόρτζια, πολιτεία στην οποία εκλέγεται εδώ και 20 χρόνια και ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην αναμέτρηση.

Οι δέκα πολιτείες της «Σούπερ Τρίτης» δίνουν περισσότερους από 400 εκλέκτορες σε σύνολο 1.144 που είναι απαραίτητοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο νικητής του οποίου θα αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ρόμνεϊ βρίσκεται πιο κοντά στον μαγικό αριθμό, διαθέτοντας 407 εκλέκτορες ωστόσο το δυνατό αποτέλεσμα του Σαντόρουμ υπογράμμισε την αδυναμία του επικρατέστερου υποψηφίου να κερδίσει τη συντηρητική βάση του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ