Θέμα για την αγγλική παρουσία στο Μουντιάλ έθεσε ξαφνικά ο Μπόρις Τζόνσον - iefimerida.gr

Θέμα για την αγγλική παρουσία στο Μουντιάλ έθεσε ξαφνικά ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον (Φωτογραφία: AP/ Virginia Mayo)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας συνέδεσε τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού κατασκόπου με τη συμμετοχή της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Την Κυριακή ο Σεργκέι Σκρίπαλ και μία 33χρονη- σύμφωνα με το BBC είναι η κόρη του- βρέθηκαν δίχως τις αισθήσεις τους σε παγκάκι σε εμπορικό κέντρο της βρετανικής πόλης Σόλσμπερι. Αμφότεροι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς εκτιμάται ότι εκτέθηκαν σε επικίνδυνη ουσία.

Μιλώντας για το θέμα, ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αν αποδειχθεί ότι η Μόσχα εμπλέκεται στο περιστατικό. Και έφτασε στο σημείο να αναφερθεί και στο φετινό Μουντιάλ, αφήνοντας μια υπόνοια για μποϊκοτάζ, αν και αργότερα το... μάζεψε.

«Σκεφτόμενος το Μουντιάλ τον Ιούλιο, αυτό το καλοκαίρι, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ ότι η βρετανική αντιπροσωπεία σε αυτή τη διοργάνωση θα προχωρήσει με κανονικό τρόπο και σίγουρα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό», είπε μιλώντας σε βουλευτές.

Ομως, αργότερα συνεργάτης του είπε ότι ο Τζόνσον δεν πρότεινε την απόσυρση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας από το Μουντιάλ, αλλά εννοούσε απλά πως κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν πρέπει να πάει στη Ρωσία για τη διοργάνωση.

Μεταξύ άλλων, ο Τζόνσον ανέφερε ότι αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες εμπλοκής της Μόσχας στη δηλητηρίαση του κατασκόπου, τότε «καμία απόπειρα αφαίρεσης της ζωής αθώου σε βρετανικό έδαφος δεν θα μείνει δίχως κυρώσεις και τιμωρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόρις Τζονσον κατάσκοπος Μουντιάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ