Τι συνδέει τα στρείδια, την τέχνη, τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ και το κρασί; Η απάντηση στο Οινόραμα - iefimerida.gr

Τι συνδέει τα στρείδια, την τέχνη, τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ και το κρασί; Η απάντηση στο Οινόραμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια έκθεση κρασιού με στρείδια μαγειρεμένα από τον σεφ του Γάλλου πρώην προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, έναν διαγωνισμό φωτογραφίας και εκλεκτά χαρμάνια καφέ; Είναι δυνατόν; Πώς συνδέονται όλα αυτά;

Τι συνδέει τα στρείδια, την τέχνη, τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ και το κρασί; Η απάντηση στο Οινόραμα  | iefimerida.gr 0
Τι συνδέει τα στρείδια, την τέχνη, τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ και το κρασί; Η απάντηση στο Οινόραμα  | iefimerida.gr 1
Τι συνδέει τα στρείδια, την τέχνη, τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ και το κρασί; Η απάντηση στο Οινόραμα  | iefimerida.gr 2
Τι συνδέει τα στρείδια, την τέχνη, τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ και το κρασί; Η απάντηση στο Οινόραμα  | iefimerida.gr 3
Τι συνδέει τα στρείδια, την τέχνη, τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ και το κρασί; Η απάντηση στο Οινόραμα  | iefimerida.gr 4

Κι όμως είναι και μάλιστα όλα μπορούν να συμβούν στο Οινόραμα, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, που χωρίς να χάνει το παραμικρό από όσα το καθιέρωσαν ως τέτοιο, αποτελεί πια πολυδιάστατη πλατφόρμα, που διασυνδέει το κρασί με χώρους που είναι άρρηκτα δεμένο, όπως η γαστρονομία και η εστίαση, αλλά και με άλλους, απρόσμενους, όπως π.χ. η τέχνη.


Ας εξηγήσουμε όμως καλύτερα:


Στο Οινόραμα 2018, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου, λειτουργεί γκουρμέ εστιατόριο με σεφ τον Ντομινίκ Περό, πρώην σεφ του γάλλου Προέδρου Μιτεράν. Εκεί, εκτός από τα μοναδικά στρείδια Ατλαντικού, που θα διατίθενται με εξαιρετικά κρασιά των Gaia Wines και La Tour Melas σε προνομιακές τιμές, το μενού θα περιλαμβάνει σάντουιτς με εκλεκτά γαλλικά αλλαντικά και τυριά και σάλτσες δια χειρός Ντομινίκ Περό.

Καινοτομία, επίσης, στο φετινή έκθεση αποτελεί το Οινόραμα café by Underdog. Ο εμβληματικός και αφιερωμένος στους εκλεκτούς καφέδες αυτός χώρος του Θησείου, το Underdog, θα διαθέτει σε επισκέπτες και εκθέτες του Οινοράματος τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ του, για άμεση τόνωση και απόλαυση.


Στο Οινόραμα όμως, η τέχνη συναντά το κρασί, γι’ αυτό και θα λάβει χώρα Έκθεση Φωτογραφίας, των τριών βραβευμένων και 14 ακόμα διακεκριμένων φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του περσινού Οινοράματος, από την Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας Leica, με θέμα «In Vino Veritas» («στο κρασί είναι η αλήθεια»). Διαγωνισμό Φωτογραφίας της εν λόγω σχολής φιλοξενεί και φέτος το Οινόραμα, με θέμα «Οίνος, Άνθρωπος, Βλέμμα».


Οι οινογνώστες, λοιπόν, έχουν πολλούς λόγους, εκτός φυσικά του προφανούς, που είναι το κρασί, για να επισκεφθούν φέτος το Οινόραμα. Για όλους εκείνους όμως που το κρασί είναι απλά ένα ποτό και που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να ξεχωρίσουν ένα καλό κρασί, θα βρουν απολαυστικά και εξόχως βοηθητικά τα Free Guided Tour Οινοράματος, όπου ειδικοί θα κάνουν στους επισκέπτες μια εικονική βόλτα στον ελληνικό αμπελώνα.


Αν πάλι, γνωρίζετε ήδη πολλά για το κρασί και θέλετε κάτι που θα σας μαγέψει, το Οινόραμα, επαναλαμβάνει το επιτυχημένο εγχείρημα «Οινικές Αποκαλύψεις» που μεταφράζεται σε μία ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου αφιερωμένη σε μικρά και εν γένει άγνωστα οινοποιεία, σε συνδυασμό με ένα ειδικό χώρο που λειτουργεί ως «Wine Βar». Εκεί δειγματίζονται κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης και κρασιά από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης, όπως για παράδειγμα κρασιά αμφορέα ή παλαιωμένα στο βυθό της θάλασσας. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται φέτος και κάποια πολύ σπάνια κρασιά τα οποία θα παρουσιάσουν οι ίδιοι οι οινοποιοί τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ