«Ανοικτός» να εγκαταλείψει τα πυρηνικά ο Κιμ αν δοθούν εγγυήσεις για το καθεστώς του - iefimerida.gr

«Ανοικτός» να εγκαταλείψει τα πυρηνικά ο Κιμ αν δοθούν εγγυήσεις για το καθεστώς του

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτή στο ενδεχόμενο αποπυρηνικοποίησης εφόσον υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, εμφανίζεται η Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

Ο Μουν Τζάε Ιν κι ο Βορεοκορεάτης δικτάτορας θα έχουν συνάντηση κορυφής στα τέλη Απριλίου στα σύνορα, ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Πιονγιάνγκ είναι έτοιμη και για διάλογο με τις ΗΠΑ με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων.

«Η Βόρεια Κορέα εξέφρασε σαφώς την πρόθεσή της για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και εφόσον δεν υφίσταται στρατιωτική απειλή και δοθούν υποσχέσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να έχουν πυρηνικά όπλα», ανέφερε το γραφείο του Μουν.

«Ανοικτός» να εγκαταλείψει τα πυρηνικά ο Κιμ αν δοθούν εγγυήσεις για το καθεστώς του  | iefimerida.gr 0

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε Ιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πει θέσει ως προϋπόθεση έναρξης του διαλόγου να είναι πρόθυμη η Βόρεια Κορέα για αποπυρηνικοποίηση. Η ένταση έφθασε στο κατακόρυφο τον τελευταίο χρόνο καθώς ο Κιμ προωθούσε το πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του με στόχο να μπορεί να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα έχει συμφωνήσει να σταματήσει τις πυραυλικές και πυρηνικές δοκιμές όσο διαρκούν οι συνομιλίες, ενώ δεσμεύτηκε να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή συμβατικά όπλα κατά της Νότιας Κορέας, ανέφερε το γραφείο του Μουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ