Πρεμιέρα της προανακριτικής για Novartis: Κεκλεισμένων των θυρών θα είναι οι συνεδριάσεις - iefimerida.gr

Πρεμιέρα της προανακριτικής για Novartis: Κεκλεισμένων των θυρών θα είναι οι συνεδριάσεις

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις μιάμιση ώρα κράτησε η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής η οποία ξοδεύτηκε κυρίως στα διαδικαστικά και στην εκλογή προεδρείου.

Πρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο Θοδωρής Δρίτσας με 12 ψήφους υπέρ και 8 κατά, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Λαζαρίδης από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και γραμματέας η Παναγιώτα Κοζομπόλη με 13 ψήφους υπέρ.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση ετέθη και το θέμα της μυστικότητας ή μη των συνεδριάσεων και τελικώς αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών - όπως άλλωστε προβλέπει και ο κανονισμός της Βουλής. Υπέρ των κλειστών συνεδριάσεων, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ, ενώ κατά η ΔΗ.ΣΥ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. Η Ενωση Κεντρώων κράτησε ουδέτερη στάση.

Επίσης σήμερα παρελήφθη η επιστολή που έστειλε στην προανακριτική ο Ευάγγελος Βενιζέλος και καταχωρήθηκε.

Η δεύτερη συνεδρίαση θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 6.30 όπου και θα γίνει πιο ουσιαστική συζήτηση όσον αφορά το πως θα κινηθεί η προανακριτική επιτροπή και αν θα προχωρήσει επί της ουσίας στη διερεύνηση της υπόθεσης ή θα μείνει μόνο στην διερεύνησης της παραγραφής ή μη των αδικημάτων.

Η τρίτη συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή όπου και θα καθοριστεί πια και η συχνότητα των συνεδριάσεων ανά εβδομάδα.

Λοβέρδος: Από το «όλα στο φως» στο «όλα εν κρυπτώ»

"Από «το όλα στο φως» στο «όλα εν κρυπτώ» μια κυβερνητική απόφαση δρόμος", σχολιάζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για την απόφαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης να τηρηθεί η αρχή της μυστικότητας.

"Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην πρόταση της ΔΗΣΥ, που αποδέχτηκαν Ποτάμι και ΚΚΕ, να υπάρξει δημοσιότητα στις συνεδριάσεις της επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση πιστοποιεί ένα και μόνο: την πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γίνουν όλα εν κρυπτώ για να προστατεύσουν όλους όσοι συμμετείχαν στην πλεκτάνη", αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ