Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών - iefimerida.gr

Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο Λοιμωδών για να καταγγείλει την υποστελέχωση στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων. Ο πρόεδρος της ΠOEΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος συνοδευόμενος από το νοσηλευτικό προσωπικό μάς ξενάγησε στις δομές που νοσηλεύονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ και του προσωπικού έρχεται λίγες μέρες μετά άπω τις ντροπιαστικές φωτογραφίες που δείχνουν τους νοσηλευόμενους να υπόκεινται σε μεθόδους προηγούμενων δεκαετιών όπως το δέσιμό τους με ιμάντες στα κρεβάτια. Οι Νοσηλευτές κατά την επίσκεψη στους θαλάμους-δωμάτια, κατήγγειλαν ότι

λόγω της υποστελέχωσης του προσωπικού αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, τονίζοντας ότι προσφέρουν ιατρικές φροντίδες με κίνδυνο πολλές φορές ακόμα και την ίδια τη ζωή τους, ενώ δεν είναι εξειδικευμένοι για τη διαχείριση συγκεκριμένων περιστατικών. Χαρακτηριστικά στο Θεραπευτήριο φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 21 άτομα από το Σκαραμαγκά σε δυο διαφορετικά κτίρια. Στο ένα από αυτά, υπάρχουν 12 νοσηλευόμενοι και 2 νοσηλευτές στη βάρδια.

Μάλιστα αντικρούουν τις κατηγορίες, σχετικά με το "δέσιμο" των ατόμων με αυτισμό στα κρεβάτια τους,υποστηρίζοντας ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται κατόπιν συνεννοήσεων με τους θεράποντες ιατρούς.

Το πρόβλημα προέκυψε, καθώς λίγους μήνες πριν τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν από την δομή του Σκαραμαγκά, άλλα στο θεραπευτήριο και άλλα σε δομές στα Μελίσσια.

Οι γονείς διαφωνούν με την μεταφορά των παιδιών, υπογραμμίζοντας οι η αλλαγή χώρου και περιβάλλοντος διαταράσσει την ρουτίνα και τον ψυχισμό τους.

Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών  | iefimerida.gr 0
Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών  | iefimerida.gr 1
Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών  | iefimerida.gr 2
Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών  | iefimerida.gr 3
Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών  | iefimerida.gr 4
Εικόνες που σοκάρουν στο θεραπευτήριο Λοιμωδών  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ