Sοciete Generale και Unicredit ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο PSI - iefimerida.gr

Sοciete Generale και Unicredit ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο PSI

Sοciete Generale και Unicredit ανακοίνωσαν συμμετοχή στο PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο PSI, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, Sοciete Generale, αλλά και η ιταλική Unicredit επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Στο PSI θα πάρει επίσης μέρος και η Assurazione Generali, η μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι έξι μεγαλύτερες, ελληνικές τράπεζες θα αποδεχτούν την προσφορά του ελληνικού δημοσίου όσον αφορά στο κούρεμα, ενώ αναφέρει ότι οι δανειστές είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ιδιωτών κατόχων του δημόσιου χρέους της χώρας, γεγονός που καθιστά ζωτικής σημασίας την επιτυχία της ανταλλαγής.

Στόχος της ανταλλαγής, είναι η μείωση των 206 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους με κούρεμα 53,5 τοις εκατό, βοηθώντας στην αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας, που θα θόλωνε το τοπίο στις αγορές.

«Είναι προς το συμφέρον των ιδιωτών πιστωτών και της ευρωπαϊκής σταθερότητας», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί σε συνέντευξή του στο Παρίσι. «Όλοι οι ιδιώτες πιστωτές ξέρουν ότι είναι καλύτερο να χάσουν λίγα τώρα, παρά να χάσουν πολλά, αργότερα».

Εκπρόσωποι της SocGen και της Unicredit ανέφεραν πως οι τράπεζες προστίθενται στη λίστα όσων θα δεχτούν το κούρεμα.

H μεν SocGen διακρατούσε στο τέλος του 2011 ελληνικό χρέος ονομαστικής αξίας 1,06 δισ. ευρώ, ενώ η Unicredit στο τέλος Σεπτεμβρίου είχε ελληνικά ομόλογα 540 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην Assurazione Generali, η ασφαλιστική κατείχε στο τέλος Σεπτεμβρίου ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 2,95 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ