Το Πορτραίτο του Dorian Gray επανακυκλοφορεί χωρίς λογοκρισία - iefimerida.gr

Το Πορτραίτο του Dorian Gray επανακυκλοφορεί χωρίς λογοκρισία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύγχρονη έκδοση του θρυλικού βιβλίου του Oscar Wilde περιλαμβάνει αποσπάσματα που αφαιρέθηκαν από το κείμενο που γνωρίζαμε όλοι μέχρι σήμερα.

Την είδηση την διαβάσαμε στην εφημερίδα Guardian η οποία με δημοσίευμά της παρουσιάζει το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε από το Harvard University Press. Σύμφωνα με το άρθρο η σύγχρονη εκδοχή του βιβλίου περιλαμβάνει αναφορές στις ερωμένες του Dorian Gray αλλά και φράσεις που ενισχύουν την ένταση της ομοφυλοφιλικής σχέσης του καλλιτέχνη Basil Hallward με τον Dorian, αλλά και των ομοφυλοφιλικών τάσεων του ίδιου του Dorian. Τα κείμενα αυτά είχαν θεωρηθεί «πρόστυχα» από τους εκδότες που τύπωσαν για πρώτη φορά το έργο του Oscar Wilde τον Ιούνιο του 1980, αλλά τα αυθεντικά κείμενα ήταν διαθέσιμα όλα αυτά τα χρόνια για μελετητές του έργου του Wilde. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος ο Wilde αυτολογοκρίθηκε πριν κυκλοφορήσει την τελική εκδοχή του βιβλίου του το 1891.

Τώρα οι νέοι εκδότες ισχυρίζονται πως το χωρίς λογοκρισία κείμενο του Πορτραίτου του Dorian Gray αποτελεί την μορφή που θα ήθελε και ο ίδιος ο Oscar Wilde να έχει το κείμενό του για τους αναγνώστες του στον 21ο αιώνα.

Το νέο βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε μέσω Amazon, ενώ όλο το άρθρο της Guardian μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ