«Οχι» του ΣτΕ σε επάνοδο εφοριακού στην εργασία του -Είχε ζητήσει μίζα 100.000 ευρώ από επιχειρηματία - iefimerida.gr

«Οχι» του ΣτΕ σε επάνοδο εφοριακού στην εργασία του -Είχε ζητήσει μίζα 100.000 ευρώ από επιχειρηματία

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οχι» είπε το Συμβούλιο της Επικράτειας στην επάνοδο εφοριακού στην εργασία του, επικυρώνοντας την ποινή της απόλυσης που του είχε επιβληθεί από τα πειθαρχικά όργανα.

Αιτία, η ...μίζα ύψους 100.000 ευρώ που ζήτησε ο υπάλληλος μαζί με δυο συνάδελφους του από επιχειρηματία. Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την ποινή της απόλυσης που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο, ο οποίος μαζί με δύο άλλους συναδέλφους του, ζήτησαν μίζα 100.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να του μειώσουν το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί.

Το πρόστιμο ύψους 2.500.000 ευρώ ήταν δυσθεώρητο για τον επιχειρηματία με τους υπαλλήλους να τον παροτρύνουν να μην προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια άλλα να τα βρουν μεταξύ τους. Έγραψαν μάλιστα στο χαρτί ότι θα πλήρωνε τελικά 794.000 και 100.000, με το πρώτο ποσό να αφορά το πρόστιμο και το δεύτερο το δικό τους δώρο.

Ο επιχειρηματίας τους είπε ότι θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει το ποσό και πήγε στο Τμήμα Ειδικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Ακολούθησαν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου ενώ έγινε και συνάντηση των τεσσάρων με τον επιχειρηματία να έχει τις 100.000 ευρώ σε μια σακούλα του σούπερ μάρκετ.

Αφού έφυγε ο επιχειρηματίας οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στο γραφείο των εφοριακών όπου ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ οι εφοριακοί συνελήφθησαν.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη για παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων κατά συναυτουργία. Αρχικά κρίθηκαν ένοχοι, αλλά τελικά κατόπιν εφέσεως κηρύχθηκαν αθώοι ,καθώς η διάταξη του άρθρου 11 του νόμου 5227/1931 περί μεσαζόντων καταργήθηκε με το νόμο 4254/2014

Ο ένας εξ αυτών ζήτησε να επιστρέψει στη ΔΟΥ μετά την αθώωση του αλλά το ΣτΕ έκρινε ότι ήταν προσήκουσα η ποινή που του επιβλήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ εφοριακός μίζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ