Super League: Ηττα-καταδίκη για Πλατανιά, «διπλό» σωτηρίας η Λαμία (1-2) - iefimerida.gr

Super League: Ηττα-καταδίκη για Πλατανιά, «διπλό» σωτηρίας η Λαμία (1-2)

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη νίκη της από τις 20 Ιανουαρίου πανηγυρίζει η Λαμία η οποία πήρε σπουδαία βαθμολογική ανάσα στην μάχη αποφυγής του υποβιβασμού, ανεβαίνοντας στους 23 πόντους. «Ουραγός» με μόλις 10 ο καταδικασμένος Πλατανιάς.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο στο «Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων», ο Πλατανιάς ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 6' όταν ο Νίλι έκανε κούρσα από τα δεξιά, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής αλλά ο Κασάλιτσα δεν μπόρεσε με κοντινό τακουνάκι να σκοράρει.

Η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου έβγαζε περισσότερη επιθετική διάθεση και εκμεταλλευόμενη τους δραστήριους και άκρως ικανούς στο ένας εναντίον ενός Ουντότζι και Ενσικουλού προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους ενώπιον της εστίας του Παπαδόπουλου. Μάλιστα, ο Έλληνας κίπερ ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε στην κορυφαία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου όταν ενστικτωδώς απομάκρυνε το φαλτσαριστό αριστερό πλασέ του Νίλι στο 33ο λεπτό, ενώ άουτ κατέληξε η κεφαλιά του Ουντότζι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0, με την Λαμία ιδιαίτερη νωθρή και ασύνδετη, να έχει μοναδική αξιοσημείωτη φάση μία σέντρα σουτ του Νίλι (14') που έδιωξε με τις γροθιές ο Κλιάιτς.

«Μεταμορφωμένη» η Λαμία

Όπως συνέβη με την έναρξη του αγώνα, έτσι και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λέπτου οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό. Στο 53' το δίδυμο των Νίλι-Παπαδόπουλου είχε νέα «μονομαχία» από την οποία αναδείχτηκε νικητής ξανά ο τερματοφύλακας των Φθιωτών.

Από το χρονικό σημείο αυτό και ύστερα η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της και «προειδοποίησε» σε δύο περιπτώσεις με ισάριθμες κεφαλιές του Μπούντνι που μπλόκαρε ο Κλιάιτς.

Στην αμέσως επόμενη ενέργεια της Λαμία ήρθε το γκολ. Μακρινή 30άρα πάσα του Μπλάζιτς είχε τον Βασιλαντωνόπουλο αποδέκτη ο οποίος έκανε γύρισμα χαμηλά, ο Στάμου δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 62' για το 0-1. Η ψυχρολουσία για την ομάδα των Χανίων ήταν φυσικό ακόλουθο και οι παίκτες του Τεννέ θέλησαν να την αξιοποιήσουν. Στο 65' ο Βάντερσον νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κλιάιτς, ενώ στο 69' φαλτσαριστό πλασέ του Μπλάζιτς πέρασε άουτ.

Έδωσε ελπίδα ο Ενσικουλού, αλλά...

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει και στο 71' είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το σουτ στην κίνηση από τον Στόιτσεφ πέρασε ψηλά άουτ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κορυφαίος στο δεύτερο ημίχρονο Μπλάζιτς με α΄ψοφο πλασέ στο 78' σημείωσε το 0-2, «κλειδώνοντας» την νίκη για την ομάδα του.

Στο 83' ο Γκρζέλτσακ κέρδισε πέναλτι για τον Πλατανιά σε ανατροπή του από τον Παπαδόπουλο με τον Ενσικουλού να μειώνει σε 1-2 και να δίνει ελπίδες στους Χανιώτες. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Πίτι αποβλήθηκε, με τους Κρητικούς να μην δημιουργούν κάποια ευκαιρία για την ισοφάριση και την Λαμία να παίρνει σπουδαία νίκη μεγάλης αξίας.

Πηγή: sdna

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Super League Πλατανιάς Λαμία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ