Με λευκή κορδέλα στα βραβεία Σεζάρ η Βανέσα Παραντί -Με μήνυμα κατά της σεξιστικής βίας - iefimerida.gr

Με λευκή κορδέλα στα βραβεία Σεζάρ η Βανέσα Παραντί -Με μήνυμα κατά της σεξιστικής βίας

Φωτογραφία: Twitter @@Fondationfemmes
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φορώντας λευκή κορδέλα, το σύμβολο του κινήματος του κατά της σεξιστικής βίας και των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, η Βανέσα Παραντί.

«Απόψε φορώ αυτή τη λευκή κορδέλα, όπως πολλοί άλλοι εδώ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών και, φυσικά, κατά της βίας σε βάρος οποιουδήποτε» είπε η ηθοποιός πριν ανοίξει επισήμως τη βραδιά απονομής των βραβείων του γαλλικού κινηματογράφου, Σεζάρ, στην Αίθουσα Πλεγιέλ στο Παρίσι.

Πριν από την ομιλία της οικοδέσποινας της τελετής, είχε προβληθεί ένα αφιέρωμα στη Ζαν Μορό, τη μεγάλη Γαλλίδα ηθοποίο που πέθανε τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 89 ετών.

Οι 1700 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και η υφυπουργός Ισότητας Μαρλέν Σκιαπά, κλήθηκαν να φορέσουν τη λευκή κορδέλα προκειμένου να στηρίξουν "εκείνες που ενήργησαν εμπράκτως ώστε καμία άλλη γυναίκα να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να πει #MeToo" (σ.σ. το χάσταγκ που χρησιμοποιεί το κίνημα των γυναικών που καταγγέλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης).

Μεγάλο φαβορί της αποψινής βραδιάς θεωρείται η ταινία «120 χτύποι το λεπτό» του Ρομπέν Καμπιγιό που έχει 13 υποψηφιότητες και έχει ήδη βραβευτεί στις Κάννες.

"Je voudrais vous remercier de vous battre pour tous ceux que vous inspirez chaque jour" Vanessa Paradis s'adresse aux talents présents#César2018 Actuellement en clair en direct et en exclu sur CANAL+ pic.twitter.com/2rWaiHnR0r

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ