Γκρέις Τζόουνς: Η ανδρόγυνη ντίβα που λάτρεψε ο Αντι Γουόρχολ - iefimerida.gr

Γκρέις Τζόουνς: Η ανδρόγυνη ντίβα που λάτρεψε ο Αντι Γουόρχολ

AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Grace Beverly Jones γεννήθηκε το 1948 και είναι Τζαμαϊκανή τραγουδίστρια, στιχουργός, παραγωγός αλλά και μοντέλο και ηθοποιός.

Στα 13 της, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με τους γονείς της. Λίγο αργότερα άρχισε να επαναστατεί εναντίον τους καθώς και της θρησκείας. Άρχισε να πίνει αλκοόλ, να φοράει μέικ απ και να πηγαίνει σε gay clubs με τον αδερφό της, ενώ έκανε χρήση LSD και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ, και από εκεί στο Παρίσι, δουλεύοντας για Οίκους όπως οι Yves St. Laurent και Kenzo, ενώ εμφανίστηκε στα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας, Elle και Vogue.

Σήμα κατατεθέν της αποτελεί η ανδρόγυνη εμφάνισή της και τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δημιούργησε, μαζί με τον σχεδιαστή γραφικών και εικονογράφο Jean-Paul Goude, μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία με flat – top κούρεμα, μακιγιάζ με γωνίες και περίεργα, σχεδόν διαστημικά κοστούμια, πολύ μοντέρνα για την εποχή τους.

Διαβάστε για τη ζωή και την καριέρα της ανδρόγυνης ντίβας, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ