Συγκινημένος ο Μουζάλας στην παράδοση-παραλαβή: Οταν ανέλαβα, ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει - iefimerida.gr

Συγκινημένος ο Μουζάλας στην παράδοση-παραλαβή: Οταν ανέλαβα, ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο Δημήτρης Βίτσας δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού».

Αυτό δήλωσε, πριν από λίγο, εμφανώς συγκινημένος, ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ.Μουζάλας δεν μπορούσε να συνεχίσει την ομιλία του και είπε «έχω εδώ διάφορα γραμμένα... χέσ΄τα... δεν μπορώ τώρα. Κάναμε μία διαχείριση κρίσης και υπήρξαν φάσεις που κάναμε διαχείριση ζημιάς» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος υπουργός και πρόσθεσε «Η μόνη μου προσπάθεια ήταν να είμαι χρήσιμος. Όταν ανέλαβα ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει».

Μεταναστευτικής Πολιτικής, και πρόσθεσε: «Εφαρμόσαμε τον κανόνα που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το κλειδί για το μέλλον, ότι προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπίες δικαιωμάτων».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, «ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη φάση του μεταναστευτικού», καθώς «γίνεται προσπάθεια ενοχοποίησης του κράτους πρώτης υποδοχής».

Επίσης, ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε «Είναι ένα διήμερο πολύ έντονων συναισθημάτων, αλλά πρέπει να το εξορθολογίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου, γιατί είναι πολιτική της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ