Συγγενής τυφλού που πέθανε πριν 10 χρόνια εισέπραξε 70.000 ευρώ από επίδομα - iefimerida.gr

Συγγενής τυφλού που πέθανε πριν 10 χρόνια εισέπραξε 70.000 ευρώ από επίδομα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπιδημία τυφλότητας ξέσπασε στην Κέρκυρα. Ή τουλάχιστον αυτό διαπίστωσε η έρευνα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου που αποκάλυψε ότι μέσα σε μία δεκαετία Κερκυραίοι εισέπραξαν παράνομα από 30.000 έως 70.000 ευρώ από προνοιακά επιδόματα.

Τα προνοιακά αυτά επιδόματα μάλιστα δίνονταν σε συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία είτε είχαν αποβιώσει είτε τους είχαν παραχωρήσει πλαστά πιστοποιητικά.

Σκοπός αυτού του ελέγχου είναι να δίνονται προνοιακά επιδόματα σε όσους τα δικαιούνται και τα έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Πουλής.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις δικαιούχων που εμφανίζονταν ότι ήταν τυφλοί, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε μέσα από τα πιστοποιητικά και τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι φερόμενοι ως δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλή, σε μερικές περιπτώσεις, Κερκυραίοι εκλήθησαν και επέστρεψαν τα χρήματα, τα οποία κακώς είχαν λάβει, στο ταμείο του δήμου Κέρκυρας. Ωστόσο, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα αυτά που παρανόμως έχουν εισπραχθεί, δεν έχουν επιστραφεί.

«Μία περίπτωση είναι ενός τυφλού, που έχει πεθάνει εδώ και μία πενταετία και συγγενής του εισέπραξε παρανόμως 38.000 ευρώ. Μία άλλη περίπτωση, που ανακαλύψαμε πριν από 10 ημέρες, αφορά έναν τυφλό, που έχει πεθάνει εδώ και μία δεκαετία, αλλά ο πληρεξούσιός του τα εισέπραττε κανονικά, ένα ποσό συνολικά 70.000 ευρώ! Είναι μια μεγάλη αδικία αυτό, για όσους δικαιούνται το επίδομα, κατ΄αρχήν» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος προανήγγειλε συνέχιση των ελέγχων για να εντοπιστούν όσοι παρανομούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ