Δραγασάκης: Ο Παπαδημητρίου δεν ήρθε στην Ελλάδα για χρήματα ή δόξα - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Ο Παπαδημητρίου δεν ήρθε στην Ελλάδα για χρήματα ή δόξα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για χρήματα ούτε για δόξα εξέφρασε ο νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης στη σκιά του σκανδάλου με το επίδομα ενοικίου ύψους 23.000 ευρώ που πήρε η σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου.

«Υπηρέτησε ένα νέο ήθος στην πολιτική. Ο λόγος του ήταν ένας λόγος επιχειρημάτων. Πρόκειται για μία προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και η οποία προσωπικότητα θέλησε να έρθει για να βοηθήσει τη χώρα. Δεν ήρθε εδώ ούτε για χρήματα ούτε για δόξα. Ήρθε σε μία στιγμή που εμείς εναγωνίως ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα κατάλληλα όπλα» είπε ο κ. Δραγασάκης που έπλεξε το εγκώμιο του κ. Παπαδημητρίου, τον οποίο όπως είπε τον γνώριζε πολύ πριν υπάρξει η πιθανότητα υπουργοποίησής του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε επίσης ότι οι βάσεις για την ανάπτυξη έχουν τεθεί αλλά ότι χρειάζονται υψηλότεροι ρυθμοί και ότι «όλα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα».

«Ο,τι μπορεί να τελειώσει σήμερα, δεν πρέπει να το αφήνουμε για αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.


Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα δεν βγαίνει μόνο από τα μνημόνια αλλά με την κρίση, τονίζοντας ότι «η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη. Αυτά που θα κάνουμε τους επόμενους 6 μήνες θα επηρεάσουν την πορεία των πραγμάτων τα επόμενα δέκα χρόνια».

Η πικρία Παπαδημητρίου

Ο απερχόμενος υπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, προχώρησε σε εκτενή απολογισμό της θητείας του και χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την προσέλκυση επενδύσεων την «δημόσια εικόνα που δίνει η χώρα στο εξωτερικό» καθώς και την πολιτική αυτοπεποίθηση ώστε να πειστούν οι επιχειρηματίες ότι στην Ελλάδα υπάρχει σταθερότητα και διαφάνεια στις συναλλαγές.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι υπήρξε εκτίναξη των ξένων άμεσων επενδύσεων προς την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε διάφορες νομοθετικές και ρυθμιστικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ενώ αναφερόμενος στον κ. Δραγασάκη είπε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης με τις αξιοσημείωτες γνώσεις, την εμπειρία του αλλά και το πολιτικό του αισθητήριο θα συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση των επενδύσεων.

Από τη δική μου πλευρά θα συνεχίσω με όποιον τρόπο μπορώ να συνδράμω τον αγώνα της Ελλάδας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

Ο κ. Παπαδημητρίου δεν μπόρεσε να κρύψει την πίκρα του για την ατυχή παρουσία του στην κυβέρνηση:

«Πολλές φορές επικρίθηκα ότι δεν ήξερα την ελληνική πραγματικότητα. Κάνουν λάθος. Ήξερα απολύτως τα ελληνικά προβλήματα. Προσπάθησα με τη στάση μου να προωθήσω στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας», είπε ο κ. Παπαδημητρίου και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την ευκαιρία που του έδωσε να συνδράμει στην προσπάθεια της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δραγασάκης Παπαδημητρίου παράδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ