Κουρουμπλής: Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε την «παρέμβαση» του Τόμσεν - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε την «παρέμβαση» του Τόμσεν

Κουρουπλής: Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε κρυφές επαφές με τον Πολ Τόμσεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία επιστολή που «καίει», και εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τον ρόλο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, εκλεκτό του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε στην Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Κατά την διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις καταγγελίες για «φούσκωμα» του Ελλείμματος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας Γεωργίου στον επικεφαλής της Τρόικα Πολ Τόμσεν, προκειμένου να του επισημάνει την άμεση ανάγκη αλλαγής του νόμου λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάντως ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα είπε αργότερα στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός να ενημερώνει ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία λογοδοτεί στην Βουλή των Ελλήνων τον εκπρόσωπο της τρόϊκα, θέτοντας θέμα παραίτησης του κ. Γεωργίου.

Φέρεται δε ο κ. Κουρουμπλής να του είπε ότι αν θεωρεί πως με την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του εν λόγω e-mail εμπλέκεται στην υποκλοπή, τότε είναι έτοιμος να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Ουσιαστικά σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του Πολ Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη.

Στην επιστολή αναφέρεται «Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο σε ανάλογες περιστάσεις «with my best regards, Andreas».

Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής εξηγεί ότι η «επιστολή δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα καθώς δεν μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανεξάρτητης Αρχής, διορισμένος από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητά λύσεις σε διάφορα θέματα από τον Τόμσεν» και συμπληρώνει ότι «ζητώ από τον κ. Πετσάλνικο να απαιτήσει την παραίτηση του κ. Γεωργίου»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ