Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών για μπαράζ επιθέσεων: «Δεν υπάρχει προσωπικό» [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών για μπαράζ επιθέσεων: «Δεν υπάρχει προσωπικό» [βίντεο]

Φωτογραφία: INTIME- Ζημιές στο κέντρο της Αθήνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το μπαράζ επιθέσεων που έγινε χτες το βράδυ στην Αθήνα και όχι μόνο μίλησε ο Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΣΚΑΪ, ο ίδιος είπε πως το λιγοστό προσωπικό είναι και ο λόγος που δεν έγινε καμία σύλληψη τις τελευταίες μέρες.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως το προσωπικό που ήδη υπάρχει φυλάει σταθερούς στόχους.

«Το πρόβλημά μας είναι η περιπολία, η αποτροπή και η σύλληψη. Πρώτον μας λείπει κόσμος, δεν υπάρχει προσωπικό, έχει να γίνει πρόσληψη αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών χρόνια και δεύτερον το προσωπικό που υπάρχει δαπανάται, κατασπαταλάται στη φύλαξη σταθερών στόχων», είπε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

Μάλιστα, ο Βασίλης Ντούμας κατήγγειλε ότι « η ΔΙΑΣ αν ήταν πέντε στη φρούρηση στόχων, έγιναν δέκα. Είναι καθηλωμένοι. Είναι σοβαρό το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών».

Ο ίδιος ανέφερε πως αν δεν αποδεσμευτεί το προσωπικό που χρησιμοποιείται σε άλλους χώρους, τότε οι κακοποιοί θα αλωνίζουν ελεύθερα.

Επίσης, ο κύριος Ντούμας διευκρίνισε πως ναι μεν η αστυνομία μπορεί να αποκτήσει στρατηγικό σχεδιασμό και να κάνει αισθητή την παρουσία της, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να δοθεί πολιτική εντολή.

«Η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και στρατηγικό σχεδιασμό και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αστυνόμευση αρκεί, όμως, να δοθεί η πολιτική εντολή να κινηθεί η Αστυνομία σε αυτά τα πλαίσια. Και μη ξεχνάμε πάντοτε ότι όλοι αυτοί που δρουν και αλωνίζουν έχουν ένα ορμητήριο και ένα καταφύγιο, τα άβατα. Κάθε Σαββατοκύριακο σπάνε και καίνε κατ’ έθιμο», ανέφερε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ