Η ΕΛ.ΑΣ. τα «βάζει» με τη βροχή που δεν κατάφερε να πιάσει τους κουκουλοφόρους που έκαναν γυαλιά καρφιά την Ερμού - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. τα «βάζει» με τη βροχή που δεν κατάφερε να πιάσει τους κουκουλοφόρους που έκαναν γυαλιά καρφιά την Ερμού

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ακόμα μία φορά κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμό και η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει ούτε έναν.

Τι και να υπήρχαν εντολές περιφρούρησης και επιφυλακής των αστυνομικών δυνάμεων για το ενδεχόμενο καταδρομικών επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας και στην οδό Ερμού από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έπιασαν στον ύπνο, ή μάλλον στο υπόστεγο επειδή έβρεχε, την αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω της βροχής, η περιπολία ήταν στατική, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να κάνουν πάρτι καταστροφής καταστημάτων σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλή.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται τη βροχή για ως… αιτία αναποτελεσματικότητας, όπως είχε γίνει όταν τρομοκράτες τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτέθηκαν με αμυντική χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής και οι αστυνομικοί θεωρούσαν πως είχε γίνει έκρηξη λάμπας, ή είχε τρυπήσει κάποια εξάτμιση.

Την ίδια ώρα οι καταστηματάρχες είναι οργισμένοι με τα φαινόμενα βανδαλισμού, αλλά και ατιμωρησίας των δραστών. Το κόστος της καταστροφής των περιουσιών των καταστηματαρχών, σύμφωνα με τον Σωτήρη Αντωνίου, Διευθυντή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν άμεση αποζημίωση από το κράτος. «Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα καθώς όσοι δεν έχουν παλιά ασφαλιστήρια δεν τους καλύπτουν οι εταιρείες, ή το ποσό που έχουν ακάλυπτο είναι πολύ μεγάλο, οπότε καλύπτουν τη ζημιά μόνοι τους. Ζούνε με αυτό το άγχος. Είναι δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες. Αυτό το θέμα πρέπει λήξει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως δεν έγινε κάποια σύλληψη. Δεν βρέθηκε κάποιος ένοχος. Έχουν ευθύνη να προλαμβάνουν τα θέματα βίας και το θέμα της καταστολής. Ζητάμε σαν εμπορικός σύλλογος από εδώ και πέρα να υπάρξει μία λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά στην έντυπη έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου».

Υπενθύμισε μάλιστα και τα επεισόδια που έγιναν το καλοκαίρι, όταν κουκουλοφόροι είχαν σπάσει 67 καταστήματα στον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας, στο όνομα της άμεσης απελευθέρωσης τη Ηριάννας. Τότε το κόστος των καταστροφών ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ