Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραιτήθηκε η διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου Χόουπ Χικς, μια από τις πιο στενές συμβούλους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

H 29χρονη Χόουπ αν και κρατούσε χαμηλό προφίλ σε σχέση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ είχε ξεχωρίσει με την δυναμικότητά της, αλλά και την ομορφιά της.

Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ίδια προσχώρησε στην καμπάνια του Ντόναλτ Τραμπ το 2016 και μέχρι σήμερα ήταν μία από τις πλέον αξιόπιστες συμβούλους του.

Η ανακοίνωση της παραίτησης της ήρθε μόλις μία μέρα αφότου η ίδια αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως περιστασιακά είχε αναγκαστεί να πει «λευκά ψέματα» καθώς κάτι τέτοιο ήταν μέρος της δουλειάς της.

Βέβαια, η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη στελέχη της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε πως η Χικς τόνισε σε συνεργάτες ότι πέτυχε όσα ένοιωθε ότι μπορούσε από το πόστο της αυτό στον Λευκό Οίκο.

Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από ντροπαλό μοντέλο, έμπιστη του Τραμπ

Εχοντας μεγαλώσει στο Κοννέκτικατ, η Χόουπ Χικς προέρχεται από οικογένεια που έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.
Και οι δύο γονείς της είχαν στενές σχέσεις με την Ουάσινγκτον, καθώς παρευρίσκονταν συχνά στις ομιλίες του Ρόναλντ Ρέιγκαν, πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. Η ίδια όμως παρασύρθηκε από την μεγαλύτερη αδελφής της, Μαίρη και αποφάσισε να γίνει μοντέλο από νεαρή ηλικία, κάνοντας συνεργασίες με γνωστούς οίκους όπως ο Ralph Lauren.

Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Χόουπ αποφοίτησε το 2010 από το Πανεπιστήμιο Southern Methodist του Τέξας, όπου εξειδικεύτηκε στην αγγλική γλώσσα.

Η οικογένειά της γνώριζε τους Τραμπ, ενώ η ίδια είχε συναντήσει πολλές φορές την Ιβάνκα στο γραφείο μίας μικρή εταιρίας που δούλευε στην Νέα Υόρκη.

Ετσι, οι συστάσεις δεν άργησαν να γίνουν και η Χικς προσχώρησε στην εταιρία του Τραμπ το 2012, δουλεύοντας κάτω από την Ιβάνκα και έχοντας αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις. Παράλληλα μερικές φορές έκανε το μοντέλο στις συλλογές ρούχων και αξεσουάρ της Ιβάνκα, με αποτέλεσμα έτσι να γνωρίσει και τον πατέρας της Ντόναλτ Τραμπ.

Παρ΄όλο που η ίδια δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική, όσον αφορά το θέμα σπουδών και εργασίας, ο Τραμπ της ζήτησε το 2016 να γίνει γραμματέας Τύπου στην εκστρατεία του.

Κατά την διάρκεια της εκστρατείας του Τραμπ,η ίδια δεν βρέθηκε ποτέ στο προσκήνιο μέχρι που μετά την εκλογή του προσχώρησε στον Λευκό Οίκο και έγινε κατευθείαν διευθύντρια επικοινωνίας.

Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το γραφείο της ήταν δίπλα στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου στην Δυτική Πτέρυγα με αποτέλεσμα να συμμετέχει ενεργά σε κάθε meeting έκανε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το σκάνδαλο με τον σύντροφό της

Οσον αφορά την ιδιωτική της ζωή, εκείνη μονοπώλησε περισσότερο απ΄όλα το ενδιαφέρον των ξένων μέσων.

Λέγεται πως η Χόουπ έχει σχέση με τον πρώην βοηθό του Λευκού Οίκου, Ρομ Πόρτερ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τους ισχυρισμούς πως κακοποιούσε τις πρώην συζύγους τους.

Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο ίδιος είχε αρνηθεί κάθε ισχυρισμό, ενώ η Χικς με ανακοίνωσή της ως υπεύθυνη Τύπου είχε δηλώσει την στήριξή της στο πρόσωπό του, πράγμα που φούντωσε τότε τις φήμες.

Βέβαια υπήρχαν ακόμη και δημοσιεύματα πως η ίδια είχε κρυφή σχέση και με τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να την προστατέψει από τις φημολογίες λέγοντας πως είναι μία πολύ ταλαντούχα και αξιοσέβαστη διευθύντρια επικοινωνίας.

Γιατί η καλλονή διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου παραιτήθηκε ξαφνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Πάντως μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό, ποιος πρόκειται να αντικαταστήσει την Χικς, καθώς τέσσερα άτομα έχουν αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντά της, χωρίς όμως κανένας να έχει κερδίσει τον τίτλο που είχε.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ