Πάτρα: Καταγγελία κατά ιδιοκτήτη περιπτέρου -Ανάγκαζε έγκυο υπάλληλό του να κάθεται πάνω σε ξύλα - iefimerida.gr

Πάτρα: Καταγγελία κατά ιδιοκτήτη περιπτέρου -Ανάγκαζε έγκυο υπάλληλό του να κάθεται πάνω σε ξύλα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί στην πόλη της Πάτρας μετά από μία καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θυμίζει «εργασιακό μεσαίωνα».


Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου της πόλης, υποχρέωνε την έγκυο υπάλληλό του να εργάζεται καθήμενη πάνω σε ξύλα, προκειμένου να την εξωθήσει σε παραίτηση, καθώς δεν επιθυμούσε να έχει στην υπηρεσία του μία έγκυο γυναίκα.


Παράλληλα, της εξαφάνισε την ειδική καρέκλα που είχε προμηθευτεί για να κάθεται με ασφάλεια για την ίδια και το έμβρυο, με αποτέλεσμα -όπως η ίδια καταγγέλλει- να υποστεί σπασμούς και τελικά να γεννήσει πρόωρα.


Η γυναίκα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- εργαζόταν επί χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς αναγκαζόταν να ασφαλίζεται μόνη της, ενώ λόγω της αδιαφορίας του εργοδότη της έχασε τόσο το επίδομα τοκετού, όσο και αυτό της μητρότητας.


Πηγή: patrastimes

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περιπτεράς Πάτρα έγκυος υπάλληλος ξύλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ