Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, μπορεί να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, μπορεί να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, αν συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση διατηρήσει την πορεία της, θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται κανονικά με τις δικές της δυνάμεις από την αγορά», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕSM σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. Αντλησε 3 δισ. ευρώ με την έκδοση 7ετούς ομολόγου, η οποία υπερκαλύφθηκε, πριν από μόλις τρεις εβδομάδες», σημείωσε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι η χώρα μας κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες δεσμεύθηκε το 2015. Επισήμανε ακόμη ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των Ελλήνων δεν αναγνωρίζονται αρκετά στη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση χρέους, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε ότι το Eurogroup έχει αναφέρει ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του προγράμματος, αν χρειαστεί.

«Αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμηκύνσεις των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή τη μεταφορά κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κλάους Ρέγκλινγκ ESM ελάφρυνση χρέους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ