Υποχρεωτικά στο Δημόσιο όλα τα διαθέσιμα υπό την απειλή κυρώσεων - iefimerida.gr

Υποχρεωτικά στο Δημόσιο όλα τα διαθέσιμα υπό την απειλή κυρώσεων

Φωτογραφία: Εurokinissi
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Νέα διάταξη νόμου με την οποία θα περιγράφεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η υποχρέωση των φορέων γενικής κυβέρνησης να καταθέτουν τα διαθέσιμά τους στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει το Ελληνικό Δημόσιο στην Τράπεζα της Ελλάδος, προετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών και όπως ανέφερε στη συνέχεια στέλεχος του οικονομικού επιτελείου , προτείνεται στη διάταξη νόμου να περιληφθούν και κυρώσεις για όσους φορείς της γενικής κυβέρνησης δεν τηρήσουν τη νομοθεσία.

«Η ισχύουσα διάταξη είναι λίγο θολή» ανέφερε η ίδια πηγή προσθέτοντας πως «πρέπει ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει το κράτος που βρίσκονται τα διαθέσιμά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη προχωρήσει σε πράξεις repos της τάξεως των 4 δις ευρώ από διαθέσιμα φορέων της γενικής κυβέρνησης ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων υπάρχει ακόμα ένα ποσό της τάξεως των 5 δις ευρώ σε διάφορους φορείς το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί. Η απόδοση των repos για τους φορείς προσεγγίζει το 3%.

Σύμφωνα την τελευταία έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την τρίτη αξιολόγηση , ένα ποσό της τάξεως των 4 δις ευρώ από διαθέσιμα φορέων γενικής κυβέρνησης, θα ενταχθεί στο «μαξιλάρι» διαθεσίμων εν όψει της ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διάταξη διαθέσιμα κυβέρνηση δημόσιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ