Χρυσόγονος: Το εξάμηνο ανοησίας του Βαρουφάκη, η κυβέρνηση μοίραζε παροχές στα μέλη της - iefimerida.gr

Χρυσόγονος: Το εξάμηνο ανοησίας του Βαρουφάκη, η κυβέρνηση μοίραζε παροχές στα μέλη της

Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για ηθικό πρόβλημα έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, όσον αφορά το επίδομα ενοικίου που έλαβαν οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

«Το ηθικό ζήτημα βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης. Την ώρα που επέβαλε σκληρά μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό όπου ουσιαστικά πληρώναμε το εξάμηνο της ανοησίας του Γιάννη Βαρουφάκη, την ίδια ώρα η ίδια κυβέρνηση έφερνε διάταξη που επιδαψίλευε παροχές στα μέλη της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

Ακόμη, ο ίδιος θέτει ηθικό ζήτημα: «Πώς είναι δυνατόν να βάζεις μέτρα λιτότητας στον κόσμο και την ίδια στιγμή να δίνεις χρήματα στα μέλη σου;» επεσήμανε συμπληρώνοντας πως «το ηθικό πλεονέκτημα δοκιμάζεται όσο ασκείς εξουσία, γι' αυτό καλό είναι να μη λες μεγάλα λόγια αλλά να δείχνεις τις εννοείς με τις πράξεις σου».

Τέλος, όσον αφορά τα όσα εστερνίζεται η κυβέρνηση περί εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε ότι «τυπικά η χώρα από το μνημόνιο θα βγει, δεν θα βγει από τη φτωχοποίηση. Άρα το ζητούμενο είναι πώς θα βγει από τον αναπτυξιακό βάλτο στον οποίο έχει περιέλθει από την κατακρήμνιση της τελευταίας 7ετίας, αλλά φοβάμαι ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει το κάρο απ' τον βάλτο. Αν δεν παράγεται πλούτος το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αναδιανομή εξαθλίωσης» τόνισε, τέλος, ο ευρωβουλευτής που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ