Τα πιο «κουλά» πράγματα που έχουν συμβεί στην απονομή των βραβείων Οσκαρ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τα πιο «κουλά» πράγματα που έχουν συμβεί στην απονομή των βραβείων Οσκαρ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η 90η απονομή των βραβείων Όσκαρ και στη μακραίωνη ιστορία τους έχουν σημειωθεί ουκ ολίγες γκάφες και απρόοπτα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα απίστευτα αυτά περιστατικά, από τους λάθος φακέλους μέχρι την κλοπή του χρυσού αγαλματιδίου.

Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των Όσκαρ είναι όταν η Φέι Νταναγουέϊ ανακοίνωσε λανθασμένα πως η ταινία «La La Land» κέρδισε το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας το 2017, διότι ο συμπαρουσιαστής της, Γουόρεν Μπάφετ, είχε λάβει λάθος φάκελο. Όταν το καστ της ταινίας ανέβηκε στη σκηνή, οι θεατές είδαν μια σκηνή πανικού να επικρατεί και σύντομα ανακοινώθηκε πως ο πραγματικός νικητής ήταν η ταινία «Moonlight».

Η Φέι Νταναγουέι όμως δεν ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε λάθος νικητή. Αυτός ήταν ο Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ το 1964 όταν του παραδόθηκε λάθος φάκελος και ανακοίνωσε το όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης στον Τζον Άντισον. Αλλά ο συγκεκριμένος δεν ήταν καν μεταξύ των υποψηφίων, με αποτέλεσμα το κοινό να μπερδευτεί πολύ. Ο Ντέιβις διόρθωσε το λάθος του και το βραβείο δόθηκε στον Αντρέ Πρέβιν για την ταινία «Irma La Douce».

Τα πιο «κουλά» πράγματα που έχουν συμβεί στην απονομή των βραβείων Οσκαρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ένα άλλο σπαρταριστό και συνάμα περίεργο περιστατικό ήταν όταν κέρδισε η Άλις Μπράντι το βραβείο καλύτερης ηθοποιού το 1938. Η ηθοποιός ήταν πολύ άρρωστη για να παραστεί στην εκδήλωση. Έτσι, όταν φώναξαν το όνομά της, ένας άνδρας ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει εκ μέρους της το βραβείο. Αυτό είναι το πρωτόκολλο που τηρείται, αλλά με μία εξαίρεση. Κανείς δεν ήξερε ποιός ήταν αυτός ο άνδρας. Το τρόπαιο εξαφανίστηκε μαζί με τον μυστηριώδη άνδρα και δεν το είδε ποτέ κανείς. Η Άλις Μπράντι πέθανε από καρκίνο το 1939 προτού προλάβει να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο που θα της έδινε η Ακαδημία σε αντικατάσταση αυτού που είχε χαθεί.

Η ηθοποιός, Άλις Μπράντι. Φωτογραφία: wikipedia

Τα πιο «κουλά» πράγματα που έχουν συμβεί στην απονομή των βραβείων Οσκαρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο καλλιτέχνης, φωτογράφος και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, Ρόμπερτ Όπελ, είχε τη φήμη του streaker στη δεκαετία του ‘70, αλλά κανείς δεν περίμενε πως μπορεί να εμφανιζόταν στην τελετή απονομής των όσκαρ γυμνός. Τελικά το έκανε, το 1974, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Ο Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς και η Έλινορ Μπέρκετ πάλεψαν για το μικρόφωνο όταν κέρδισαν το όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ για το «Music By Prudence» το 2010. Η Μπέρκετ δήλωσε στο site Salon: «Αυτό που συνέβη ήταν πως ο σκηνοθέτης κι εγώ είχαν μια πολύ μεγάλη διαφωνία σχετικά με την κατεύθυνση της ταινίας που τελικά οδήγησε σε δίκη που ωστόσο διευθετήθηκε εκτός δικαστηρίων. Αλλά είχαν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα γύρω από τα όσκαρ κι εγώ δεν είχα προσκληθεί σε κανένα από αυτά. Κι αυτός δεν μου μιλούσε. Έτσι, δεν είχαμε συζητήσει και προτού εμφανιστούμε στη σκηνή για το ποιος από τους δυο μας θα μιλούσε στο ενδεχόμενο που θα κερδίζαμε το όσκαρ.

Μία ακόμη αξέχαστη γκάφα των όσκαρ ήταν όταν εμφανίστηκσε στη σκηνή ο Τζον Τραβόλτα. Αντί να παρουσιάσει την Ίντινα Μένζελ που θα ερμήνευε το τραγούδι «Let it Go» από την ταινία «Frozen» το 2015, φώναξε Αντέλ Νταζίμ.

Τα πιο «κουλά» πράγματα που έχουν συμβεί στην απονομή των βραβείων Οσκαρ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Η Ρόζαλιντ Ράσελ ήταν τόσο σίγουρη πως είχε έρθει η ώρα της να λάβει ένα Όσκαρ μετά από δύο ήττες, που σηκώθηκε από τη θέση της προτού ανακοινωθεί ο νικητής. Το όσκαρ τελικά πήρε η Λορέττα Γιανγκ για την ταινία «The Farmer's Daughter», με αποτέλεσμα να καθίσει και πάλι στη θέση της, ντροπιασμένη.

Η ηθοποιός Ρόζαλιντ Ράσελ είχε μια πολύ αμήχανη στιγμή στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Φωτογραφία: AP

Στην απονομή των βραβείων Όσκαρ το 1933, ο Γουίλ Ρότζερς ανακοίνωσε το βραβείο για τον καλύτερο Σκηνοθέτη, λέγοντας απλά: «Έλα επάνω στη σκηνή και πάρ’ το Φρανκ». Το πρόβλημα ήταν πως υπήρχαν δύο υποψήφιοι με το όνομα Φρανκ. Ο Φρανκ Κάπρα σηκώθηκε για να ανέβει στη σκηνή, αλλά ο νικητής ήταν στην πραγματικότητα ο Φρανκ Λόιντ για την ταινία «Cavalcade».

Τι θα συμβεί φέτος;
Απολαύστε την 90η απονομή των βραβείων Όσκαρ που θα μεταδοθεί απευθείας την Κυριακή 4 Μαρτίου στα κανάλια COSMOTE CINEMA. Η μετάδοση θα ξεκινήσει με τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί, τις αποκλειστικές δηλώσεις και τις εμφανίσεις των σταρ (στις 23.30 μμ). Θα ακολουθήσει το pre-show (01:30) και στις 03.00 η 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ που θα μεταδοθεί με ελληνικό σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα στο COSMOTE CINEMA 2HD και με τον πρωτότυπο αγγλικό ήχο στο COSMOTE CINEMA 1HD .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οσκαρ 2018 cosmote tv γκάφες απρόοπτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ