Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ομάδα 10-15 ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στην Ερμού αργά χθες το βράδυ, κατά τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, και έσπασε τις τζαμαρίες 11 καταστημάτων.

Αρχικά κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητα των δραστών που προκάλεσαν σημαντικές φθορές σε εισόδους και βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, μέχρι που ανέβηκε στο διαδίκτυο ανάρτηση από αναρχικούς, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη σε ένδειξη συμπαράστασης στον Κ. Γιαγτζόγλου που έστειλε το τρομοδέμα στον πρώην υπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 2 προσαγωγές νεαρών από τη Γερμανία στην οδό Μητροπόλεως, ωστόσο φαίνεται πως δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

Το περίεργο είναι πώς μέσα στην καρδιά της Αθήνας, στον πιο εμπορικό δρόμο γίνονται τέτοιοι βανδαλισμοί. Από την αστυνομία για άλλη μια φορά (όπως και στην περίπτωση της επίθεσης με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής) ρίχνουν την ευθύνη στην έντονη βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα.

«Θα ισοπεδώσουμε την πόλη»

Σε ανάρτησή τους στο indymedia η ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για το σπάσιμο βιτρινών στην Ερμού. Επαίρονται μάλιστα ότι οι βανδαλισμοί έγιναν στην καρδιά της Αθήνας, λίγα μέτρα πιο κάτω από την διμοιρία των ΜΑΤ και την ομάδα ΔΙΑΣ και απειλούν ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη αν δεν ικανοποιηθεί του αίτημα του Κ. Γιαγτζόγλου να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανακοίνωση των αναρχικών:

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ

ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ

Αναρχικοί -ες»

Yπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμού μεγάλες ζημιές.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, με αφορμή την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας, είχε σπάσει βιτρίνες και εισόδους αρκετών καταστημάτων καθώς και δύο ATM κοντά στον σταθμό Μοναστηράκι.

Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Αναρχικοί έσπασαν καταστήματα στην Ερμού για τον βομβιστή Γιαγτζόγλου [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ο δικηγόρος των καταστηματαρχών περιγράφει τι έγινε χθές βράδυ στην κάμερα του iefimerida.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ