Κέρδη 380 εκατ. ευρώ στη Γερμανία από την αποπληρωμή τόκων - iefimerida.gr

Κέρδη 380 εκατ. ευρώ στη Γερμανία από την αποπληρωμή τόκων

Κέρδη 380 εκατ. ευρώ στη Γερμανία από την αποπληρωμή τόκων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κερδισμένος έχει βγει μέχρι στιγμής ο γερμανός φορολογούμενος από την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς η αποπληρωμή των τόκων, για τα δάνεια που η χώρα μας έχει εισπράξει, του αποφέρουν πολλά κέρδη.

Σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει στη διάθεσή του το Reuters, έως τα τέλη του 2011, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλλει στην γερμανική 380 εκατ. ευρώ σε τόκους για τα δάνεια συνολικού ύψους 15,17 δισ. που της έχει παράσχει το Βερολίνο στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το επιτόκιο στα εν λόγω δάνεια κυμαίνεται μεταξύ 3,423% και 4,528%.

Πέραν των τόκων από τα δάνεια στήριξης, το Βερολίνο επωφελείται επίσης έμμεσα από τις πιέσεις στις αγορές ομολόγων καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα γερμανικά ομόλογα και δανείζουν φθηνότερα τη Γερμανία.

Ωστόσο, η Bundesbank, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας προετοιμάζει το έδαφος για ανακοίνωση χαμηλότερων κερδών στον ισολογισμό της εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης. Η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, πρόκειται να ανακοινώσει μείωση κερδών για το 2011, η οποία μπορεί να φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση των στοιχείων αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ