ΗΠΑ: Η Χόουπ Χιξ θα καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Η Χόουπ Χιξ θα καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Χόουπ Χιξ αναμένεται να καταθέσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία διεξάγει έρευνα για τη φερόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η 29χρονη αρχικά επρόκειτο να καταθέσει στην Επιτροπή τον Ιανουάριο, αλλά αυτό αναβλήθηκε από τα μέλη της που ήθελαν να επεξεργαστούν το περιεχόμενο των ερωτήσεων που σκοπεύουν να της υποβάλουν, ανέφερε στον ιστότοπό του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο πολλές πηγές.

Η Χιξ επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος τον Ιούλιο, όταν ετοιμάστηκε μια παραπλανητική δήλωση σχετικά με μια συνάντηση που είχε ο γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντόναλντ ο νεότερος, με μια ρωσίδα δικηγόρο.

Η ανακοίνωση αυτή, που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ανακριβής, διατεινόταν πως ο Ντόναλντ τζούνιορ και η δικηγόρος συζήτησαν σχετικά με ένα πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία όταν είχαν συναντηθεί, τον Ιούνιο του 2016.

Αργότερα, ο ίδιος ο Τραμπ ο νεότερος δημοσιοποίησε μια σειρά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανέφεραν ρητά ότι η συνάντηση κανονίστηκε εντός των ορίων μιας προσπάθειας να εξασφαλιστούν στοιχεία σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον, της αντιπάλου του τότε ακόμη υποψήφιου των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Χιξ έχει εξάλλου καταθέσει ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος διεξάγει χωριστή έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα, υπενθύμισε το CBS News.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ