Ντράγκι: Δεν υπήρξε αντιπαράθεση με τον Τσακαλώτο στο Eurogroup - iefimerida.gr

Ντράγκι: Δεν υπήρξε αντιπαράθεση με τον Τσακαλώτο στο Eurogroup

Ο Μάριο Ντράγκι (Φωτογραφία: AP/ Geert Vanden Wijngaert)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάριο Ντράγκι αρνήθηκε ότι υπήρξε σύγκρουσή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ρωτήθηκε σχετικά κατά την ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου. Απάντησε ότι τα δημοσιεύματα «δραματοποίησαν» τη συζήτηση που είχε με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών. «Είχαμε μία ανταλλαγή για την ανάγκη να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Αυτό ήταν. Δεν συζητήσαμε τίποτα για περαιτέρω πρόγραμμα. Αυτό άλλωστε δεν είναι δουλειά του προέδρου της ΕΚΤ», απάντησε.

Ο Ντράγκι σημείωσε ότι έχουν εφαρμοστεί σχεδόν όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, με εξαίρεση την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κάτι που- εκτίμησε- ότι πρόκειται να γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απαιτείται αξιολόγηση που θα επιβεβαιώνει τη συνεχή και ανεμπόδιστη διενέργειά τους, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι οι Θεσμοί θα εξετάζουν το ζήτημα στις αρχές Μαρτίου, όταν θα έχουν λάβει συμπληρωματικά στοιχεία από τις ελληνικές αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ