Δεν... χαμπαριάζει ο Γκουαρντιόλα -Θα συνεχίσει να στηρίζει τους φυλακισμένους Καταλανούς - iefimerida.gr

Δεν... χαμπαριάζει ο Γκουαρντιόλα -Θα συνεχίσει να στηρίζει τους φυλακισμένους Καταλανούς

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα (δεξιά) (Φωτογραφία: AP/ Tim Ireland)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και έχει ήδη δεχθεί δύο προειδοποιήσεις, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι πάντα θα φορά μία κίτρινη κορδέλα, ως μήνυμα στήριξης προς τους φυλακισμένους αυτονομιστές Καταλανούς πολιτικούς.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει έως τις 5 Μαρτίου να απαντήσει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία για την παραβίαση των κανονισμών για την οποία κατηγορείται για το θέμα.

«Πρώτα είμαι άνθρωπος και μετά προπονητής», δήλωσε ο 47χρονος Ισπανός. «Ξέρουν (σ.σ. στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία), ότι πάντα θα φορώ την κίτρινη κορδέλα. Το θέμα δεν αφορά τους πολιτικούς, αλλά τη δημοκρατία. Είναι για να βοηθήσω ανθρώπους που δεν έκαναν απολύτως τίποτα», πρόσθεσε, μιλώντας για τη δίωξη των Καταλανών πολιτικών έπειτα από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα, γιατί ο Γκουαρντιόλα φόρεσε ξανά την κίτρινη κορδέλα- κάτω από το παλτό του- στο ματς κόντρα στην Αρσεναλ την Κυριακή.

«Μπορώ να το φορέσω σε άλλο σημείο, όχι απλά στο στήθος μου. Θα ξέρουν ότι το φοράω», τόνισε ο Ισπανός. «Αν παραβίασα τους κανονισμούς, θα δεχθώ το πρόστιμο. Τέσσερις άνθρωποι είναι στη φυλακή. Αλλοι, είναι εκτός Καταλονίας. Και όταν επιστρέψουν θα φυλακιστούν, για εξέγερση. Η UEFA έχει άλλη άποψη για αυτά τα θέματα. Λέει ότι μπορείς να φορέσεις οτιδήποτε, αρκεί να δείχνεις σεβασμό. Εδώ, προφανώς είναι διαφορετικά», πρόσθεσε αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πεπ Γκουαρντιόλα Καταλανοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ