Ο ΟΗΕ καταγγέλλει «σφαγεία ανθρώπων» στη Συρία: Δεν εμποδίσαμε τις φρικαλεότητες - iefimerida.gr

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει «σφαγεία ανθρώπων» στη Συρία: Δεν εμποδίσαμε τις φρικαλεότητες

φωτογραφία: ap images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε σήμερα τα «σφαγεία ανθρώπων» στη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μπουρούντι, την Υεμένη και τη Μιανμάρ.

Οι συγκρούσεις αυτές «έχουν γίνει από τα πιο παραγωγικά σφαγεία ανθρώπων της πρόσφατης εποχής επειδή δεν δράσαμε επαρκώς (...) για να εμποδίσουμε αυτές τις φρικαλεότητες», δήλωσε ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν μιλώντας στο Συμβούλιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συνεδριάζει στη Γενεύη.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι είναι «υπεύθυνα για το γεγονός ότι συνεχίζεται τόσος πόνος».

«Όσο θα χρησιμοποιούν το βέτο για να μπλοκάρουν κάθε ενωτική ενέργεια (...) που θα μπορουσε να μειώσει τα ακραία βάσανα αθώων πληθυσμών, τα μόνιμα μέλη θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των θυμάτων», τόνισε.

Εκτιμώντας ότι η Γαλλία και η Βρετανία έκαναν περιορισμένη χρήση αυτού του δικαιώματος, ο Ζέιντ κάλεσε την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες «να τις μιμηθούν και να βάλουν τέλος στις ολέθριες προσφυγές στο βέτο».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ