Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη -Απαγορευτικό απόπλου προς Θάσο - iefimerida.gr

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη -Απαγορευτικό απόπλου προς Θάσο

Κλειστά τα σχολεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου να γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν λειτούργησαν πολλά σχολεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χιονίζει από νωρίς το πρωί σε όλες τις ορεινές τοπικές και δημοτικές κοινότητες των δήμων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου, όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία σε Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη -Απαγορευτικό απόπλου προς Θάσο | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: kavalapost.gr

Εκχιονιστικά αυτοκίνητα και αλατιέρες των δήμων και της Αντιπεριφέρειας ρίχνουν συνεχώς αλάτι, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο των περιοχών.

Κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις κοινότητες Νικήσιανης και Γεωργιανής του δήμου Παγγαίου.

Στη Θάσο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και από τα δυο λιμάνια, της Καβάλας και της Κεραμωτής, λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ χιονίζει στις ορεινές κοινότητες του νησιού. Με απόφαση του δημάρχου, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Στη Δράμα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, επικρατεί μικρής έκτασης χιονόπτωση ακόμα και μέσα στην πόλη, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό επαρχιακό οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στον δρόμο που οδηγεί στο Κάτω Νευροκόπι.

Στην Ξάνθη επικρατεί χιονόπτωση σε όλες τις ορεινές περιοχές, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Με απόφαση του δημάρχου Μύκης κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης κλειστά έμεναν τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.
Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κυκλοφορία των υπεραστικών λεωφορείων από την πόλη της Ξάνθης προς τις ορεινές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ