Ενα βήμα από τη χρεοκοπία η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν - iefimerida.gr

Ενα βήμα από τη χρεοκοπία η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν

O Χάρβεϊ Γουάινσταϊν (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίτημα για προστασία από τους πιστωτές της ετοιμάζεται να καταθέσει η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά την αποτυχία των συνομιλιών για την πώλησή της σε ομάδα επενδυτών.

Ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ βρίσκεται αντιμέτωπος με δεκάδες καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση.

Οι συνομιλίες κατέρρευσαν πριν από δύο εβδομάδες όταν η εισαγγελία της Νέας Υόρκης κατέθεσε αγωγή κατά της Weinstein Company. Κι έτσι τα διευθυντικά της στελέχη αποφάσισαν ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η χρεοκοπία.

«Αν και αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τους υπαλλήλους, τους πιστωτές μας και τα θύματά μας, το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε άλλη επιλογή», επισημάινεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣ, όπως αναφέρουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Στην αστική αγωγή κατά της εταιρείας αναφέρεται ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν παρενοχλούσε και κακοποιούσε σεξουαλικά επί χρόνια εργαζόμενες, ενώ κατηγορούνται ανώτερα στελέχη της Weinstein Company, περιλαμβανομένου του αδελφού του Γουάινστιν, Ρόμπερτ, ότι παρά τις αποδείξεις που τους παρουσιάστηκαν δεν προστάτεψαν, αλλά εξέθεσαν τους υπαλλήλους τους σε συμπεριφορά που παραβιάζει τους νόμους για την σεξουαλική παρενόχληση και την κακοποίηση.

Δικηγόρος της εταιρείας υποστήριξε ότι μια «δίκαιη έρευνα» θα αποδείξει ότι πολλές από τις καταγγελίες είναι ανυπόστατες, ενώ το ΔΣ χαρακτήρισε «ανακριβείς» πολλούς από τους εις βάρος του ισχυρισμούς.

Το σκάνδαλο Γουάινστιν ξέσπασε τον περασμένο Οκτώβριο μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times κι έκτοτε πάνω από 50 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις διασημότερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, βγήκαν και κατήγγειλαν τον ξεπεσμένο παραγωγό για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις κ.ά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν THE WEINSTEIN COMPANY
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ