Στο «μικροσκόπιο» των θεσμών η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων - iefimerida.gr

Στο «μικροσκόπιο» των θεσμών η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η επένδυση στο Ελληνικό να αποτελεί την κορωνίδα των επενδύσεων ωστόσο ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων που θα πρέπει να προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα είναι μακρύς και και δύσκολος.

Η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων από τις οποίες οι εκπρόσωποι των θεσμών εκτιμούν ότι θα εισρεύσουν έσοδα 2 δισ. ευρώ θα τεθεί σήμερα στο επίκεντρο των επαφών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των πιστωτών.

Από τα 2 δισ. έσοδα τα μισά αναμένεται μπούνε στα κρατικά ταμεία στο πρώτο εξάμηνο του έτους και τα υπόλοιπα στο δεύτερο. Αυτό όμως που είναι κομβικής σημασίας είναι το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι εξελίξεις με το Ελληνικό μετά τη θετική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Ελληνικό θα συμβάλει με 300 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων φέτος, από όση δηλαδή είναι η προκαταβολή της συμφωνίας ύψους 915 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η πώληση του του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» η οποία έχει συμφωνηθεί να προγραμματιστεί και να προχωρήσει αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για την περίοδο μέχρι και το 2046.

Σημαντική είναι και η αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού για την οποία στην πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, εκδήλωσαν ενδιαφέρον εννέα κοινοπραξίες στις οποίες συμπράττουν «βαριά» ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιδιωτικοποιήσεις θεσμοί έσοδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ