Η υπόθεση Novartis διχάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ -Οι 53 και άλλα στελέχη παίρνουν αποστάσεις - iefimerida.gr

Η υπόθεση Novartis διχάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ -Οι 53 και άλλα στελέχη παίρνουν αποστάσεις

Η υπόθεση Novartis διχάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ /Φωτογραφία: Intime News

Ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες και εσωκομματικό προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο η διαχείριση για την υπόθεση Novartis όσο και το να βρίσκονται γενικότερα οι υποθέσεις διαφθοράς σε πρώτο πλάνο στο πολιτικό τοπίο.

Κρίνοντας, ωστόσο, ικανοποιητική, την πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, στο κόμμα στέκονται στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως δεν θα μιλήσει καθόλου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. «Σε αντίθεση με άλλους που στην αρχή ήταν απρόσεκτοι», λένε με νόημα στο iefimerida κομματικά στελέχη.

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο, πάντως, έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν «να χυθεί άπλετο φως» και «η υπόθεση να διερευνηθεί μέχρι τέλους». Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται άλλωστε σε συγχορδία και σε καθημερινή βάση στο θέμα, καθώς φαίνεται ότι αποτελεί για εκείνους μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σφυροκοπούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, προκαλώντας φθορά στη Νέα Δημοκρατία αλλά και κατ’ επέκταση στο Κίνημα Αλλαγής. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν καταλήξει πως θα συνεχίσουν να πυροδοτούν με ένταση το πολιτικό σκηνικό παραπέμποντας σε προσεγγίσεις για οικονομικά...πάρτι τα χρόνια της ευημερίας.

Παίρνουν αποστάσεις

Αρκούντως επιφυλακτικοί έχουν εμφανιστεί όλο αυτό το διάστημα και σε εσωκομματικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης.

Η τάση των «53» επιμένει σε όλους τους τόνους ότι «είναι άλλο οι ενδείξεις και άλλο οι αποδείξεις» και μιλώντας στο iefimerida στέλεχος που ανήκει εκεί, τονίζει οτι «πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία», εξηγώντας ότι πρέπει να μην «αποσυρόμαστε από το να ρίχνουμε φως σε υποθέσεις διαφθοράς, πλην όμως πρέπει να προσέξουμε να μην εκτεθούμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νίκος Φίλης δεν έχει κρύψει τις επιφυλάξεις του ως προς τους χειρισμούς που έγιναν, καθώς εμφανίζεται υπέρμαχος της άποψης ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση σε βάθος, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν κι άλλους παράγοντες. Ήτοι, ότι είναι διαφορετικό να υπάρχουν ενδείξεις από τις ποινικές ευθύνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με την επιλογή των σκανδάλων, έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους στα Όργανα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Ξυδάκης (σε συνέντευξή του μάλιστα, στα «Νέα», είχε δηλώσει ότι «η τυφλή πόλωση δεν ωφελεί κανένα»). Ενώ πιο πρόσφατη όλων, ήταν η συνέντευξη του Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος διευκρίνισε οτι έθιξε τις αρνητικές... παρενέργειες του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Δεν είναι λίγοι, δε, εκείνοι που επισημαίνουν την άκρως προσεκτική στάση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Σε πόλεμο με τη ΝΔ

Με αμείωτη ένταση, τέλος, συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών με τη Νέα Δημοκρατία, αφού η Κουμουνδούρου εξαπολύει βολές στην αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πως είναι δυνατόν να αφήνει παράθυρο κάποιος από τη ΝΔ να έχει αγγίξει μαύρο χρήμα στην υπόθεση Νοvartis, ενώ μέχρι χθες, έκανε λόγο για «σκευωρία» και «πολιτική δίωξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Novartis υπόθεση novartis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ