Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ - iefimerida.gr

Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ

Ο Νίκος Κοτζιάς (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας έκανε λόγο ο Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην ένταση που προκαλεί η Αγκυρα στο Αιγαίο, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και 2 χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι η Αθήνα δεν έχει κανένα λόγο να συνδράμει στην προσπάθεια της Αγκυρας να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, υπενθυμίζοντας πως η Αγκυρα έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

Η Τουρκία δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου επισήμανε ο κ. Κοτζιάς και σημείωσε ότι στην επόμενη φάση εμπλέκονται η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Κοτζιάς Τουρκία ΑΙγαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ