Συνάντηση Τσίπρα-Μογκερίνι- Στηρίζει η ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσίπρα-Μογκερίνι- Στηρίζει η ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, η ύπατη εκπρόσωπος σημείωσε ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων εξαρτάται από τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε κράτους-μέλους και του διεθνούς δικαίου.

Συνάντηση Τσίπρα-Μογκερίνι- Στηρίζει η ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Επίσης, συζητήθηκε η περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η κ. Μογκερίνι στα Δυτικά Βαλκάνια, τις επόμενες ημέρες.

Συνάντηση στις Βρυξέλλες, με την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι @FedericaMog. #EUCO pic.twitter.com/2bIW5xBxPW

Η κ. Μογκερίνι καλωσόρισε τις συνομιλίες της Ελλάδας με την πΓΔΜ και την Αλβανία και ανέφερε ότι η χώρα μας είναι η «χώρα-κλειδί» για την ΕΕ στην περιοχή.

Συνάντηση Τσίπρα-Μογκερίνι- Στηρίζει η ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, ο κ. Γιούνκερ και η κ. Μογκερίνι θα αναδείξουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Όπως επισήμανε η κ. Μογκερίνι, προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική τους είναι η επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν.

Πηγή Φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ