H Oυγγαρία ζητά από την ΕΕ μισό δισ. ευρώ γιατί προστάτευσε τα σύνορα - iefimerida.gr

H Oυγγαρία ζητά από την ΕΕ μισό δισ. ευρώ γιατί προστάτευσε τα σύνορα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουγγαρία θέλει να της επιστραφούν από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τουλάχιστον τα μισά χρήματα από το άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ ποσό που δαπάνησε για την προστασία των συνόρων, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

«Έχουμε δαπανήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την προστασία των συνόρων. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και την Ευρώπη.

Τουλάχιστον τα μισά απ' αυτό το ποσό θα πρέπει να μας επιστραφούν», δηλώνει ο Ορμπάν σε βίντεο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook πριν από τη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Ο Ορμπάν δήλωσε ακόμη πως η Ουγγαρία θα προτείνει στους ηγέτες της ΕΕ μια διαδικασία «κόκκινης κάρτας» για τη διεύρυνση της κυριαρχίας των εθνικών κοινοβουλίων, η οποία δίνει στα εθνικά κοινοβούλια την εξουσία να σταματούν συζητήσεις στην Ευρώπη, αν θεωρούν ότι οι συζητήσεις αυτές παραβιάζουν το εθνικό συμφέρον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ουγγαρία επιστροφή χρημάτων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ