Φασόλια λεμονάτα με μπρόκολο - iefimerida.gr

Φασόλια λεμονάτα με μπρόκολο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εύκολο και πρωτεϊνούχο πιάτο, ιδανικό για σαρακοστιανό τραπέζι. Η συνταγή προβλέπει σπιτικά, βρασμένα φασόλια, αλλά και σε κονσέρβα τρώγονται.

Υλικά

  • 1 μπουκέτο μπρόκολο βιολογικό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια φασόλια ξερά, βρασμένα
  • Χυμός 1 λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού
Φασόλια λεμονάτα με μπρόκολο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε το μπρόκολο για 4-5 λεπτά, σουρώστε και αφήστε να κρυώσει λίγο
  • Σε τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και ροδίστε για 30 δευτερόλεπτα
  • Βάλτε στο τηγάνι τα βρασμένα ξερά φασόλια και το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε τα να σιγομαγειρευτούν για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού -Ετοιμο!
Φασόλια λεμονάτα με μπρόκολο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φασόλια λεμονάτα μπρόκολο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ