Ο Στίβεν Φράι αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο – Η συγκινητική του εξομολόγηση [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Στίβεν Φράι αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο – Η συγκινητική του εξομολόγηση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την μάχη του με τον καρκίνο του προστάτη αποκάλυψε ο Στίβεν Φράι.

Ο 60χρονος τουίταρε ένα βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, με τη φράση: «Τους τελευταίους 2 μήνες βρισκόμουν στη δίνη μιας μάλλον ανεπιθύμητης και απροσδόκητης περιπέτειας. Λυπάμαι που δεν ήμουν έτοιμος να μιλήσω γι’ αυτό μέχρι τώρα, αλλά είμαι εδώ για να εξηγήσω τι συμβαίνει».

Στο βίντεο, ο Βρετανός ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας και παρουσιαστής αποκάλυψε πως έχει καρκίνο του προστάτη μετά από μια μαγνητική τομογραφία.

Μετά από μια διάγνωση για γρίπη, ο Στίβεν Φράι έκανε ένα πλήρες τσεκ-απ, όταν ο γιατρός του ανακάλυψε πως τα επίπεδα του PSA (αντιγόνο για τον προστάτη) ήταν υψηλά.

Ο Στίβεν Φράι αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο – Η συγκινητική του εξομολόγηση [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Έκανε μαγνητική τομογραφία, την οποία ο Φράι αποκάλεσε σαν «ένα σφυροκόπημα επάνω σε ένα φιστίκι» και βρέθηκαν καρκινικοί ιστοί στον προστάτη του.

Οι γιατροί τον συμβούλευσαν να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία ή σε αφαίρεση του προστάτη – με τον διάσημο παρουσιαστή να αποφασίζει να χειρουργηθεί για να αφαιρέσει και 11 λεμφαδένες.

Υποβλήθηκε στην επέμβαση την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπου αφαιρέθηκε επιτυχώς ο «επιθετικός» καρκίνος και ο Φράι λέει ότι όλα «πήγαν καλά». Ο παρουσιαστής πρόσθεσε πως έχει ανακάμψει από τότε, εξηγώντας πως η μάχη του για την υγεία του, ήταν ο λόγος που δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Στίβεν Φράι αποκάλυψε πως πάσχει από καρκίνο – Η συγκινητική του εξομολόγηση [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Όπως είπε: «Ο καρκίνος είναι μια λέξη που χτυπά σαν καμπανάκι στο κεφάλι σου. ‘Έχω καρκίνο’ έλεγα διαρκώς στον εαυτό μου. Δεν πρέπει να έχει κανείς καρκίνο. Ξέρω πως είναι κλισέ αλλά δεν φαντάζεσαι ποτέ ότι θα συμβεί σε σένα, ο καρκίνος είναι κάτι που συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους».

Ο Στίβεν Φράι με το σύζυγό του, Έλιοτ Σπένσερ. Φωτογραφία: AP

Και συνέχισε: «Μέχρι στιγμής, από όσο ξέρουμε, έφυγε. Υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσω κάποιου άλλου είδους καρκίνο; Προφανώς όχι. Αλλά δε θα ξέρω στα σίγουρα μέχρι να ελέγξω τα επίπεδα PSA μου. Θα πρέπει να είναι μηδενικά γιατί δεν έχω προστάτη, άλλα το συγκεκριμένο αντιγόνο πρέπει να είναι μηδέν. Αλλά αν δεν είχε αφαιρεθεί όλος ο καρκίνος, τότε μπορεί να έχει εξαπλωθεί και θα πρέπει να κάνω ακτινοθεραπεία και να ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αλλά προς το παρόν, είμαι καλά και χαρούμενος».

Πρόσθεσε ακόμη πως οι γιατροί πιστεύουν ότι η πρώιμη επέμβαση ου έσωσε τη ζωή και προέτρεψε τους «άνδρες μιας συγκεκριμένης ηλικίας» να ελέγξουν τα επίπεδα PSA.

Ο Στίβεν Φράι, τέλος, επαίνεσε τους γιατρούς του και ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους και τον σύζυγό του Έλιοτ Σπένσερ που ήταν «θαυμάσιοι». Όπως είπε: «Είμαι απίστευτα τυχερός που έχω γύρω μου αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους και είμαι τυχερός που έχω ανοσοποιητικό σύστημα, αυτός είναι ο πραγματικός ήρωας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ