Χρωματιστά και διαφορετικά, τα πουλιά της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Αρπακτικά, μικρά και παρυδάτια πουλιά, «ποζάρουν» σε έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει περισσότερα από 70 είδη πουλιών.

Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε ο Πάρης Καμπάκης, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της φωτογραφικής λέσχης Out of Focus, στον χώρο της οποίας, Μητροπολίτου Γενναδίου και Φιλίππου, διοργανώνεται η έκθεση με τίτλο «Φτερουγίσματα».

«Είναι η τέταρτη έκθεσή μου, από το 2015, με θέμα τα πουλιά και αποτελείται από εικόνες που τράβηξα σε υγροβιότοπους της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καμπάκης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια φωτογραφίζει συστηματικά πουλιά.

Όπως παραδέχεται, η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί απαιτητική ασχολία, που χρειάζεται γνώση και εξειδικευμένο εξοπλισμό.

«Κυρίως χρειάζεται υπομονή και επιμονή, γιατί η φωτογράφιση των πουλιών έχει δυσκολίες αλλά και γοητεία» προσθέτει.

Η έκθεση εγκαινιάζεται Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά έως και τις 14 Μαρτίου (Δευτέρα-Σάββατο 18:00-19:00 και Κυριακή 11:00-14:00), με διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό και οδηγούς αναγνώρισης πουλιών.

Φωτογραφίες: Πάρης Καμπάκης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ