Χρωματιστά και διαφορετικά, τα πουλιά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Χρωματιστά και διαφορετικά, τα πουλιά της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρπακτικά, μικρά και παρυδάτια πουλιά, «ποζάρουν» σε έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει περισσότερα από 70 είδη πουλιών.

Πρόκειται για φωτογραφίες που τράβηξε ο Πάρης Καμπάκης, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της φωτογραφικής λέσχης Out of Focus, στον χώρο της οποίας, Μητροπολίτου Γενναδίου και Φιλίππου, διοργανώνεται η έκθεση με τίτλο «Φτερουγίσματα».

Χρωματιστά και διαφορετικά, τα πουλιά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Είναι η τέταρτη έκθεσή μου, από το 2015, με θέμα τα πουλιά και αποτελείται από εικόνες που τράβηξα σε υγροβιότοπους της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Καμπάκης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια φωτογραφίζει συστηματικά πουλιά.

Χρωματιστά και διαφορετικά, τα πουλιά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όπως παραδέχεται, η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί απαιτητική ασχολία, που χρειάζεται γνώση και εξειδικευμένο εξοπλισμό.

«Κυρίως χρειάζεται υπομονή και επιμονή, γιατί η φωτογράφιση των πουλιών έχει δυσκολίες αλλά και γοητεία» προσθέτει.

Χρωματιστά και διαφορετικά, τα πουλιά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η έκθεση εγκαινιάζεται Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά έως και τις 14 Μαρτίου (Δευτέρα-Σάββατο 18:00-19:00 και Κυριακή 11:00-14:00), με διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό και οδηγούς αναγνώρισης πουλιών.

Χρωματιστά και διαφορετικά, τα πουλιά της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Πάρης Καμπάκης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ