Ούντο Μπούλμαν: Οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι πολύ θετικές - iefimerida.gr

Ούντο Μπούλμαν: Οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι πολύ θετικές

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θετικές βλέπει τις εξελίξεις για την Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον, ο εκτελών καθήκοντα προέδρου στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γερμανός ευρωβουλευτής, Ούντο Μπούλμαν.

Υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ως σήμερα η ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να επιταχύνουμε τις αλλαγές, πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πρέπει να επιτύχουμε μεγαλύτερη συνοχή. Αυτό θα γίνει μόνο εάν μεταρρυθμιστεί η Οικονομική και Νομισματική Ένωση, γιατί χρειαζόμαστε καινούρια εργαλεία. Για παράδειγμα, συζητάμε με ποιον τρόπο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Αυτό πρέπει να γίνει στη βάση του ευρωπαϊκού δικαίου και στο πλαίσιο της ΕΕ. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, πραγματικά αυτή τη μεταρρύθμιση».

«Η κυβέρνηση εφάρμοσε χρήσιμες μεταρρυθμίσεις, η πολιτική μου παρατήρηση εδώ είναι ότι δεν ήταν όλες οι απαιτήσεις της τρόικας χρήσιμες. Οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να εφαρμοστούν είναι αυτές που στοχεύουν σε μια πιο αποτελεσματική διοίκηση και πιο φιλική προς τους πολίτες, που τους επιτρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, που σταθεροποιούν την οικονομία και το οικογενειακό εισόδημα. Αυτές είναι πολύ χρήσιμες μεταρρυθμίσεις και η ελληνική κυβέρνηση ήταν πολύ ενεργή σε αυτές», τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ