Στόχος τα 16 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα το 2012 - iefimerida.gr

Στόχος τα 16 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στόχος του ελληνικού τουρισμού για το 2012 είναι 16 εκατομμύρια αφίξεις και 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τις εισπράξεις. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης, παρά την υστέρηση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις έως σήμερα δήλωσε αισιόδοξος για αναστροφή της κατάστασης, σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της εμπιστοσύνης της διεθνούς τουριστικής αγοράς προς τη χώρα μας.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, «σήμερα επικοινωνούμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα προσφέρει απλόχερα την φιλοξενία της, τη γαστρονομία της, τα τοπία της και την πολιτιστική της κληρονομιά. Είμαστε αντίθετοι στις ακραίες θέσεις που διατυπώνονται από μια θορυβώδη μειοψηφία και τασσόμαστε υπέρ της πλειοψηφίας των Ελλήνων που αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι λαοί των χωρών της Ευρωζώνης για να στηρίξουν τη χώρα μας. Εχει έρθει η ώρα που ο ελληνικός τουρισμός θα επιβεβαιώσει το γεγονός ότι κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τη μοναδικότητα της Ελλάδας και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να στηρίξουμε καταλυτικά τη νέα ευρωπαϊκή μας πορεία».

Για το στόχο αυτό αναλαμβάνεται πρωτοβουλία φιλοξενίας ξένων δημοσιογραφικών αποστολών με στόχο την ανατροπή του αρνητικού κλίματος από τα διεθνή ΜΜΕ και την προώθηση της μοναδικότητας της χώρας.

Τα πακέτα φιλοξενίας θα οργανωθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις - Μέλη του ΣΕΤΕ, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, την Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών και τα Μέλη του ΣΕΤΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ