Η μπανάνα, αλλιώς: Ιάπωνες έφτιαξαν είδος που τρώγεται χωρίς καθάρισμα, με τη φλούδα - iefimerida.gr

Η μπανάνα, αλλιώς: Ιάπωνες έφτιαξαν είδος που τρώγεται χωρίς καθάρισμα, με τη φλούδα

Εφτιαξαν μπανάνες που δεν θέλουν καθάρισμα (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Danny Moloshok)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τα αβοκάντο χωρίς κουκούτσι, τώρα έρχονται και οι μπανάνες που τρώγονται ολόκληρες.

Σε περίπτωση που κάποιος βαριόταν να καθαρίσει το εν λόγω φρούτο, μπορεί να πανηγυρίσει: Ιάπωνες έφτιαξαν μπανάνες που τρώγονται μαζί με τη φλούδα.

Η γιαπωνέζικη φάρμα D&T, που χρησιμοποίησε μέθοδο κατάψυξης, κατάφερε να καλλιεργήσει μπανάνες που έχουν πιο μαλακή, εύπεπτη φλούδα. «Δημιουργήθηκαν έπειτα από έρευνα που είχε κάνει ο Σετσούζο Τανάκα για καιρό, ως χόμπι, ο οποίος ήθελε να μπορεί να φάει μία μπανάνα νόστιμη και ασφαλή. Ο κόσμος μπορεί να φάει τη φλούδα γιατί καλλιεργούνται χωρίς χημικά», ανέφερε η εταιρεία στον Guardian.

Οσοι αγοράζουν τις μπανάνες Mongee, όπως ονομάστηκε αυτό το είδος, θα πρέπει να περιμένουν να εμφανιστούν μικρές καφέ κηλίδες στη φλούδα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον μπορούν να τη φάνε ολόκληρη, χωρίς να την καθαρίσουν.

Στη γιαπωνέζικη ιστοσελίδα SoraNews24 έκαναν τη δοκιμή και κατέληξαν ότι είναι εύκολο να φάει κάποιος τη φλούδα, καθώς είναι πιο λεπτή σε σύγκριση με τις κανονικές μπανάνες, ενώ δεν έχει ιδιαίτερη γεύση σε σύγκριση με το πόσο γλυκό είναι έτσι κι αλλιώς το φρούτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπανάνα φλούδα Ιάπωνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ